Σπείρα διακινούσε ηρωίνη στην Αττική, πέντε συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 22:22 Σπείρα διακινούσε ηρωίνη στην Αττική, πέντε συλλήψεις

Σπείρα που διακινούσε ηρωίνη σχεδόν σε όλη την Αττική «ξεδόντιασε» η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Μετά από επιχείρηση που πραγματοποίηθηκε την Πέμπτη (16/05) από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη στην Αττική, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 18 μέλη.

Οι συλληφθέντες είχαν διακριτούς ρόλους στην οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη σχεδόν σε όλη την κατοχή με τον 50χρονο αρχηγό να έχει αναλάβει
την ανεύρεση, νόθευση και επανασυσκευασία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την προμήθεια των υπολοίπων μελών.

Ένας 59χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών καθώς και των απαραίτητων εργαλείων σε εμπορευματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του, ενώ παρέδιδε τα ναρκωτικά στο αρχηγικό μέλος για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Ένας 61χρονος και μια 46χρονη, μεσάζοντες του αρχηγικού και των λοιπών μελών, είχαν αναλάβει την παραλαβή, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών.

Ένας 55χρονος που δεν έχει συλληφθεί υποβοηθούσε τους διακινητές των ναρκωτικών, ενώ ένας 68χρονος και μια 46χρονη που επίσης δεν έχουν συλληφθεί από τις Αρχές, είχαν αναλάβει την περαιτέρω πώληση των ναρκωτικών σε περιοχές της Αθήνας.

Από τις σωματικές έρευνες καθώς και από τις έρευνες σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2 κιλά και 646,88 γραμμ. ηρωίνης,
-9 δενδρύλλια κάνναβης,
-ποσότητα κάνναβης,
-6 κιλά και 730 σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης,
-15.825 ευρώ και 51 δολάρια,
-16 κινητά,
-6 ζυγαριές,
-3 οχήματα,
-μοτοσυκλέτα και
-εξοπλισμός νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από τις έως τώρα έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές – αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση