21 δενδροδόχοι πεζοδρομίων αναζητούν "ένοικο"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 18:37 21 δενδροδόχοι πεζοδρομίων αναζητούν "ένοικο"

Το έργο της ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Αθηνών δε φαίνεται να ολοκληρώνεται άμεσα, αλλά ακόμη και στο (υποτιθέμενο) ολοκληρωμένο κομμάτι μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών και του supermarket 'ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ' (διασταύρωση με οδό Ολύμπου) υπάρχει ακόμη μία αίσθηση εργοταξίου. Πλάκες που περίσσεψαν δεν έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο, ορισμένα σημεία ακόμη δεν έχουν στρωθεί και τα σημεία όπου έχουν διαμορφωθεί δενδροδόχοι (δηλαδή οι υποδοχείς των δένδρων που ΘΑ φυτευτούν) χάσκουν ως επικίνδυνες τρύπες, με κάποιο ύψος και εμβαδόν. Στο τελευταίο θα ήθελα να αναφερθώ:

σε μία πόλη που ούτως ή άλλως δεν αγαπά το πράσινο -υπάρχουν αναρίθμητα δυσάρεστα παραδείγματα για ν' ανατρέξει κανείς τα τελευταία χρόνια- και σε μια από τις πλέον ζεστές πόλεις της επικράτειας, εμείς κατασκευάζουμε υποδοχείς για δένδρα αλλά ….δένδρα δεν βλέπουμε επί μήνες !..  Με έναν περίπατο στο προαναφερθέν τμήμα της Αθηνών  κομμάτι, μετρούμε 21 νέες δενδροδόχους, εκ των οποίων νέα φύτευση έχει γίνει  ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΜΙΑ  !...    ( εννοείται πως δεν συνυπολογίζονται όσες διαμορφώθηκαν για τα από δεκαετίες μεγαλωμένα δένδρα).

Λαμβάνει υπόψη η Υπηρεσία Πρασίνου ότι ήδη διανύουμε έναν Μάρτιο με 27°C  και οδηγούμαστε πιθανότατα σε ένα από τα πλέον θερμά καλοκαίρια των τελευταίων δεκαετιών ;…  Μπορεί να μας διαφωτίσει η Τεχνική Υπηρεσία για το πότε παραδόθηκε προς χρήση το εν λόγω τμήμα, επομένως πόσον καιρό τώρα μένουν αδικαιολογήτως κενές οι θέσεις φύτευσης ;…  Έχουμε τέτοια πολυτέλεια σε ένα τόσο θερμό αστικό περιβάλλον να αναβάλλουμε επ' αόριστον την προσθήκη πηγών οξυγόνου και σημείων σκίασης ;..   Από τότε που θα μπορούσαν να έχουν φυτευτεί, μήπως θα είχαμε σήμερα δένδρα με ικανές διαστάσεις ώστε να προσφέρουν μια κάποια ανακούφιση στον πεζοπόρο ;.. 

Παρακαλώ την Υπηρεσία Πρασίνου να απαντήσει δημόσια μέσω της σελίδας σας, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποιο ακριβώς είναι το σκεπτικό της πολύμηνης αναβολής και ποιο χρονοδιάγραμμα έχουν καταρτίσει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση