Λάβαμε γράμμα από μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 08:15 Λάβαμε γράμμα από μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας
Μακάρι κι εμείς οι μεγάλοι να είχαμε την ίδια ευαισθησία και την ίδια ωριμότητα και τον ίδιο πολιτισμό με αυτά τα παιδιά....

Διαβάστε παρακάτω το συγκινητικό γράμμα που μας έστειλαν οι μαθητές - μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, για το θέμα των αδέσποτων στην πόλη μας.
 
 
«Αγαπητοί μας συμπολίτες,
 
Πριν από λίγες μέρες στενοχωρηθήκαμε πολύ, γιατί είδαμε κάποια αδέσποτα σκυλάκια έξω από το σχολείο μας, που ήθελαν να μπουν μέσα για να παίξουν μαζί μας.
 
Τα κακόμοιρα ήταν νηστικά και το μόνο που ήθελαν ήταν λίγο φαγητό και τη συντροφιά μας. Δυστυχώς όμως, εμείς αναγκαστήκαμε να τα διώξουμε, διότι αυτά τα ζώα δεν έχουν κάνει εμβόλια και ίσως μεταφέρουν κάποιες αρρώστιες. Τι κρίμα, να μην έχουν και αυτά τα πλασματάκια ένα σπίτι και κάποιον να τα φροντίζει…
 
Συζητήσαμε λοιπόν στην τάξη μας και σκεφτήκαμε κάποιους τρόπους να βοηθηθούν τα ταλαιπωρημένα αυτά ζωάκια, που δεν μπορούν να μας μιλήσουν και να μας πουν τι νιώθουν και τι χρειάζονται.
 
Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει μια αθώα ψυχούλα και έχει λίγο χώρο στην αυλή του, ας υιοθετήσει ένα αδέσποτο αντί να αγοράσει ένα ζωάκι από μαγαζί ζώων.
 
Μια άλλη ιδέα είναι να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα του δήμου μας και να φιλοξενηθούν σε κάποιο χώρο, κάτι σαν κυνοκομείο δηλαδή, με την υποστήριξη όλων των κατοίκων του δήμου μας. Εμείς τα παιδιά θα μαζεύουμε χρήματα και θα αγοράζουμε ζωοτροφές, ώστε να συνεισφέρουμε για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα εμφανιστούν…
 
Επίσης, δεν αντέχουμε να βλέπουμε τραυματισμένα ζωάκια να σπαρταρούν στο δρόμο, επειδή έγιναν θύματα κάποιου τροχαίου. Πολύ περισσότερο, όταν κάθε πρωί που πηγαίνουμε στο σχολείο μας με χαρά και διάθεση, να βλέπουμε και να μυρίζουμε «το θάνατο» δίπλα μας, αφού πολλά νεκρά ζωάκια μένουν στο δρόμο για μέρες, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται να τα μαζέψει.
 
Σας παρακαλούμε, κάποια Υπηρεσία, ας κάνει  κάτι γι’ αυτό…
 
Ελπίζουμε με το γράμμα μας αυτό, να σας κάνουμε να σκεφτείτε τους άμοιρους και άστεγους φίλους μας και να βρεθεί επιτέλους μια λύση.  Γι αυτό λοιπόν:

  Υιοθετήστε ένα αδεσποτάκι
    και δώστε του ένα ζεστό σπιτάκι.
    Είναι κρίμα το καημένο,
    να μαραζώνει πεινασμένο.

    Στο κυνοκομείο το φιλικό,
    θα βρει λίγο φαγητό
    κι αν το πάμε θα χαρεί,
    γιατί μόνο δεν μπορεί.                                        
   

Με εκτίμηση
Οι μαθητές-μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Βαχτσεβάνου Ζένια, Κακούδης Ηλίας, Καλαμάτας Χρήστος, Καραναστάση Βάσια, Καραναστάσης Σπύρος, Κυροδήμος Παναγιώτης, Κωνσταντοπούλου Φωτεινή, Μαντζάνα Ελεάνα, Μάρκη Αλεξάνδρα, Μάρκης Γιάννης, Πολίτου Φωτεινή, Πολύζος Ιουλιανός, Ράντης Μάριος, Σκούρα Ελπίδα, Σούλιου Γεωργία, Στρογγυλός Νίκος, Στρογγυλός Ταξιάρχης, Τσαγανός Γιώργος, Τσέλος Αναστάσης, Υφαντή Ειρήνη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση