CNN: Η Ρωσία απέτυχε στη δοκιμή πυρηνικής τορπίλης Poseidon που μεταφέρει το υποβρύχιο Belgorod

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 12:23 CNN: Η Ρωσία απέτυχε στη δοκιμή πυρηνικής τορπίλης Poseidon που μεταφέρει το υποβρύχιο Belgorod

Μετά το θρίλερ με το που βρίσκεται το πανίσχυρο, πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Belgorod του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, τώρα έρχονται οι πληροφορίες για μια αποτυχημένη πυρηνική δοκιμή. Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του CNN αναφέρει ότι οι Ρώσοι απέτυχαν να δοκιμάσουν την πυρηνική τορπίλη Poseidon!

Το Belgorod είχε απασχολήσει τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις (και την παγκόσμια κοινή γνώμη) πριν από σχεδόν έναν μήνα όταν υπήρξε η πληροφορία πως το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας βρισκόταν στην είσοδο της Αρκτικής για δοκιμές στη θαλάσσια περιοχή του Κάρα. Το Belgorod φέρει την τορπίλη «Poseidon», που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης».

Τώρα, το CNN επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου, αποκαλύπτει ότι οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις προετοιμάζονταν να δοκιμάσουν την τορπίλη «Poseidon».

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων και το περίφημο υποβρύχιο «Belgorod», σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχαν αναπτυχθεί σε περιοχή της Αρκτικής, αλλά ύστερα από μια εβδομάδα επέστρεψαν στη βάση τους, γεγονός που οδήγησε τους αναλυτές και τους ειδικούς να εκτιμήσουν (ή μάλλον να υποθέσουν) ότι οι δοκιμές τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω τεχνικών δυσκολιών.

«Απέτυχαν οι δοκιμές»

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε χαρακτηριστικά στο CNN: «Το περιστατικό αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα ακόμα παράδειγμα της καθιερωμένης στρατιωτικής πρακτικής της Ρωσίας, όπως δηλαδή γίνεται με την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία που έχουν ανεπαρκή εξοπλισμό και ελάχιστη ή κακής ποιότητας εκπαίδευση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η ρωσική στρατιωτική – αμυντική βιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των δυτικών κυρώσεων σε εξαρτήματα και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και επειδή αυτές ακριβώς έχουν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, πρέπει να συνεχιστούν στο μέλλον.

Το CNN αναφέρει πως σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει ξανά να πραγματοποιήσει δοκιμές της τορπίλης, ωστόσο σημειώνουν ότι το χρονικό περιθώριο για μια τέτοια ενέργεια «στενεύει» επειδή τα νερά στην Αρκτική θα ξεκινήσουν σύντομα να παγώνουν.

Το υποβρύχιο «Belgorod» είχε «πρωταγωνιστήσει» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις αρχές Οκτωβρίου, γιατί η ιταλική «La Repubblica» είχε δημοσιοποιήσει έγγραφο του NATO που ενημέρωνε τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας για την επιχειρησιακή ανάπτυξη του πυρηνικού υπερόπλου, θέτοντας τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σε επιφυλακή, με αφορμή τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Το υποβρύχιο Belgorod έχει μήκος περίπου 184 μέτρα και πλάτος περίπου 15 μέτρα, με εκτόπισμα μεγαλύτερο από 19.000 τόνους (εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για μέγιστο εκτόπισμα εν καταδύσει τους 30.000 τόνους), μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 32 κόμβους, με αυτονομία 120 ημερών και ουσιαστικά «απεριόριστη» επιχειρησιακή εμβέλεια, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χαρακτηρίσει τους πυραύλους Poseidon ως ένα από τα έξι «υπερόπλα» της Ρωσίας.

Πηγή: CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση