Σουδάν: Τι λέει ο άνθρωπος που μετέφερε τους Έλληνες τραυματίες στο νοσοκομείο – Πόσοι συμπατριώτες μας βρίσκονται στη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 20:40 Σουδάν: Τι λέει ο άνθρωπος που μετέφερε τους Έλληνες τραυματίες στο νοσοκομείο – Πόσοι συμπατριώτες μας βρίσκονται στη χώρα

Εγκλωβισμένα στα σπίτια τους παραμένουν τα περισσότερα τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στο Χαρτούμ του Σουδάν με τις μάχες στην χώρα να συνεχίζονται.

Στο Σουδάν αυξάνεται δραματικά ώρα με την ώρα ο αριθμός νεκρών και τραυματιών καθώς για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και σε πανίσχυρη παραστρατιωτική οργάνωση.

Και οι δυο πλευρές χρησιμοποιούν βαρέα όπλα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αντίπαλους στόχους.

Δυο Έλληνες βρίσκονται στο νοσοκομείο του Χαρτούμ τραυματισμένοι και ένας από τους ανθρώπους του τους μετέφεραν εκεί μίλησε στον ΑΝΤ1. «Χτυπήθηκαν στα πόδια, το ένα τραύμα είναι αρκετά σοβαρό, αλλά διαχειρίσιμο. Με βοήθεια φίλων Σουδανών τους μεταφέραμε στο νοσοκομείο», είπε την ώρα που ακούγονταν πυρά. «Καθόμαστε στο πάτωμα, μακριά από τα παράθυρα για να αποφύγουμε τις αδέσποτες σφαίρες».

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παγουλάτο επίτιμο Πρόξενο στο Σουδάν οι εγγεγραμμένοι Έλληνες που βρίσκονται στην χώρα είναι από 55-70 άτομα. Επισήμανε μάλιστα ότι κάποιοι είναι από μεικτούς γάμους.

«Κινδυνεύεις ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα» – Εγκλωβισμένοι στην εκκλησία στο Σουδάν παραμένουν ο Μητροπολίτης Νουβίας και οι 15 πιστοί

Ένας ομογενής που ήταν στο σούπερ μάρκετ όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες περιγράφει τα όσα συμβαίνουν. «Δεν τολμώ να βγω από το σπίτι… Ακούγονται πυροβολισμοί και από μπροστά και από το πίσω μέρος του σπιτιού. Ολο το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε και το σπίτι σείονταν. Στο σούπερ μάρκετ οι πυροβολισμοί έπεφταν πολύ κοντά μας. Είμαι πλέον εγκλωβισμένος στο σπίτι ενός φίλου μου».

Να σημειωθεί ότι η κρατική τηλεόραση του Σουδάν διέκοψε τη μετάδοσή της το απόγευμα της Κυριακής, δήλωσαν δημοσιογράφοι του Reuters στο Χαρτούμ και σε πολλές άλλες πόλεις εκτός της χώρας, αν και δεν ήταν άμεσα σαφές τι προκάλεσε τη διακοπή.

Η διακοπή της μετάδοσης έγινε εν μέσω μαχών μεταξύ του στρατού του Σουδάν και της κύριας παραστρατιωτικής ομάδας της χώρας που ξέσπασαν το Σάββατο.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση