Συντριβή ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στη Άπω ανατολή – Αναζητούνται οι πιλότοι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 17:36 Συντριβή ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στη Άπω ανατολή – Αναζητούνται οι πιλότοι

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος αναχαίτισης τύπου MIG-31 συνετρίβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στον ενάεριο χώρο πάνω από την χερσόνησο Καμτσάτκα, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού.

Συγκεκριμένα, η συντριβή του MiG-31 σημειώθηκε πάνω από τον Κόλπο της Αβάτσα στην χερσόνησο της Καμτσάτκα στο ανατολικό τμήμα της Ρωσίας. Το μαχητικό πετούσε δίχως πυρομαχικά, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης του πληρώματος.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν σημειωθεί τέσσερα τέτοια περιστατικά. Στις 8 Απριλίου 22, ένα μαχητικό τύπου MiG-31 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε συντριβεί σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία. Στις αρχές  Δεκεμβρίου του 2022 ένα μαχητικό ίδιου τύπου συνετρίβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στην περιοχή Πριμόρσκι, στην ρωσική Άπω Ανατολή. Επίσης, στις 26 Απριλίου 2023 ένα άλλο MiG-31 το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, συνετρίβη στην περιοχή του Μούρμανσκ

Υπενθυμίζεται ότι  Το MiG-31 Foxhound είναι ένας υπερηχητικό διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί το πρώτο μαχητικό τέταρτης γενιάς της σοβιετικής αεροπορίας. Η πιο πρόσφατη και τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού είναι το MiG-31BM με μήκος 21,62 μέτρα και έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 46,2 τόνους, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων ενώ φέρει τέσσερις πυραύλους τύπου R-33 μαζί με δύο δεξαμενές καυσίμου, που του δίνουν την ικανότητα να έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 3.000 χιλιομέτρων.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση