Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν για F-16 και Σουηδία -Θα συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 22:07 Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν για F-16 και Σουηδία -Θα συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ζήτημα των F-16, των διαδικασιών εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Μπάιντεν και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, Μπάιντεν και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους τις επόμενες ημέρες.

Ο Ερντογάν ανέφερε στην τηλεφωνική συνομιλία στον Μπάιντεν ότι η Στοκχόλμη έχει λάβει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε η Άγκυρα να επικυρώσει την υποψηφιότητά της, αναφερόμενος σε αντιτρομοκρατικό νόμο που ψήφισε η Σουηδία, αλλά ότι αυτά τα μέτρα δεν ήταν χρήσιμα καθώς υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) συνεχίζουν να πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη Σουηδία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 καθώς για το καθεστώς της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Βίλνιους (σ.σ. στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ) και να συζητήσουν λεπτομερώς τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και περιφερειακά ζητήματα», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στην Βρετανία, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο, καθώς και με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση