To Πακιστάν αντιμετωπίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τεχνητή βροχή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 09:56 To Πακιστάν αντιμετωπίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τεχνητή βροχή (φωτο: getty images)

Αεροπλάνα με ειδικό εξοπλισμό και «δώρο» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Πακιστάν χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τεχνητή βροχή για να καταπολεμήσει την αιθαλομίχλη προσπαθώντας να αντιμετωπίσει με κάθε δυνατό τρόπο την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αεροπλάνα με ειδικό εξοπλισμό , ο οποίος βοηθά στο σχηματισμό σύννεφων και μπορεί να αυξήσει τις βροχοπτώσεις, πέταξαν πάνω από περιοχές της Λαχόρης το Σάββατο. Πρόσφατα λόγω νέφους που προκλήθηκε από την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση οι αρχές του Πακιστάν έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και οι υπαίθριες αγορές στη Λαχόρη. 

«Ψιλόβρεξε σε τουλάχιστον 10 περιοχές της Λαχόρης», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός του Παντζάμπ, Mohsin Naqvi, σύμφωνα με το Al Jazeera. Είπε ακόμα ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τις επιπτώσεις της τεχνητής βροχής σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

Το «δώρο» της τεχνητής βροχής δόθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τον ίδιο. «Ομάδες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μαζί με δύο αεροπλάνα, έφτασαν εδώ πριν από περίπου 10 με 12 ημέρες. Χρησιμοποίησαν 48 φωτοβολίδες για να δημιουργήσουν τη βροχή», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Skynews και Arabnews

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση