Μάχη για τον απεγκλωβισμό 127 ανθρώπων σε σήραγγες και λεωφορεία μετά τα 7,5 ρίχτερ στην Ταϊβάν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 15:46 Μάχη για τον απεγκλωβισμό 127 ανθρώπων σε σήραγγες και λεωφορεία μετά τα 7,5 ρίχτερ στην Ταϊβάν

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν για τον απεγκλωβισμό 127 ανθρώπων μετά τον σεισμό – μαμούθ των 7,5 ρίχτερ, τον ισχυρότερο στην περιοχή εδώ και 25 χρόνια.

Από τον σεισμό στην Ταϊβάν έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 9 άνθρωποι και οι τραυματίες είναι 821.

Από τους εγκλωβισμένους 77 – δυο εκ των οποίων είναι Γερμανοί – είναι παγιδευμένοι μέσα σε δυο σήραγγες κάτω από βουνά στην κομητεία Χουαλιέν.

Οι υπόλοιποι 50 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε τέσσερα μικρά λεωφορεία που ταξίδευαν από το κέντρο της πόλης Χουαλιέν. Πρόκειται για προσωπικό που μεταφερόταν στο ξενοδοχείο Silks Place Taroko.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα θύματα βρίσκονταν στην ορεινή, αραιοκατοικημένη κομητεία Χουαλιέν, στα ανατολικά της χώρας, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο το σεισμού. Η σεισμική δόνηση ήταν υποθαλάσσια και σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) με εστιακό βάθος 15,5 χλμ.

Βίντεο δείχνουν διασώστες με σκάλες να προσπαθούν να απομακρύνουν κατοίκους από τα παράθυρα κτιρίων, ενώ σε άλλα σημεία της Ταϊβάν προκλήθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις.

 

 

Στην Ταϊπέι σημειώθηκαν μετασεισμοί με περισσότερους από 50 να έχουν καταγραφεί.

 

 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας μετέδωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην κινεζική επαρχία Φουτζιάν, ενώ κάτοικος της Σανγκάης δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η δόνηση έγινε και εκεί αισθητή.

 

 

Ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα και στο σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Ταϊπέι, ο οποίος έκλεισε προσωρινά για να απομακρυνθούν οι επιβάτες παρότι σύντομα επαναλειτούργησαν οι περισσότερες σιδηροδρομικές γραμμές.

Η διαχειρίστρια εταιρεία σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας ανακοίνωσε ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί στα τρένα της παρότι θα καθυστερήσουν τα δρομολόγια προκειμένου να γίνει επιθεώρηση.

 

Η εταιρεία ηλεκτροδότησης Taipower ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτροδότησης και ότι οι δύο πυρηνικοί σταθμοί της νήσου δεν επηρεάστηκαν από τον σεισμό.

 

Αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ταϊβάν δήλωσαν ότι η ένταση του σεισμού στην κομητεία Χουάλιεν μετρήθηκε στην 6η βαθμίδα της 7βαθμης κλίμακας.

Οι ίδιοι εξήγησαν ότι ένας σεισμός τέτοιας σφοδρότητας προκαλεί κατάρρευση τοίχων εκτός αν είναι κατασκευασμένοι από ενισχυμένο μπετόν και ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι και πρέπει να συρθούν προκειμένου να μετακινηθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση