Έτσι είναι το ηλιοβασίλεμα στον Άρη - Συγκλονιστική φωτό της NASA

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 15:24 Έτσι είναι το ηλιοβασίλεμα στον Άρη - Συγκλονιστική φωτό της NASA

Πλάνα από το ηλιοβασίλεμα στον Άρη μάς χάρισε η NASA, παρέχοντας εντυπωσιακές εικόνες από τον «κόκκινο πλανήτη».

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, και χάρη στη NASA και στο όχημα Curiosity που προσεδαφίστηκε στον Άρη από το 2012, μπορούμε να δούμε για πρώτη φορά ένα διαφορετικό ηλιοβασίλεμα.

Το Curiosity κατέγραψε μια εκθαμβωτική φωτογραφία που δείχνει ακτίνες φωτός να φωτίζουν τα πυκνά σύννεφα καθώς ο ήλιος δύει στον ορίζοντα.

Η εικόνα αποτυπώνει το εκπληκτικό θέαμα στον Άρη και είναι η πρώτη φορά που οι ακτίνες του ήλιου έχουν παρατηρηθεί τόσο καθαρά στον «κόκκινο πλανήτη».

Τα ηλιοβασιλέματα στον Άρη τείνουν να είναι λίγο πιο... μουντά από εκείνα στη Γη, αλλά αυτό το ηλιοβασίλεμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Τα σύννεφα στην εικόνα είναι ιδιαίτερα επειδή βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο από το συνηθισμένο και όπου επικρατεί εξαιρετικά χαμηλό ψύχος, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα αποτελούνται από διοξείδιο του άνθρακα ή ξηρό πάγο.

Ωστόσο, οι ακτίνες του αρειανού ήλιου δεν είναι το μόνο θέαμα που κατέγραψε πρόσφατα το Curiosity.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση