Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κάπα Εκδοτικής Ιωάννης Τσίγκας μιλάει στο ελc για τη διπλή διάκριση των εκδόσεων στα ΕΒΓΕ 2023

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 11:34 Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κάπα Εκδοτικής Ιωάννης Τσίγκας μιλάει στο ελc για τη διπλή διάκριση των εκδόσεων στα ΕΒΓΕ 2023

«Είμαστε ένας μικρός εκδοτικός οίκος, αλλά με μεγάλη καρδιά»

Κάθε βιβλίο τους και μια εικαστική πρόταση που σε αφήνει άφωνο. Πολλοί εκείνοι που υποκλίνονται στη ρήση «Μη κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» ,αλλά ποιος μπορεί άραγε να αρνηθεί τη δύναμη της πρώτης εντύπωσης, της αισθητικής τέρψης του πρώτου φλερτ που συνδυασμένη με ένα άρτιο περιεχόμενο δίνει υπόσχεση ακλόνητου δεσμού; Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τα βιβλία της Κάπα Εκδοτικής και τους τίτλους της σειράς «Παγκόσμιο Θέατρο», που μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 70 τίτλους σε κυκλοφορία. Η χρήση κοπτικού στα εξώφυλλα είναι η εικαστική «υπογραφή» που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Με αφορμή την πρόσφατη διπλή διάκριση για τις εκδόσεις με Βραβείο και Έπαινο στην κατηγορία «Εξώφυλλο βιβλίου» στα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ 2023, μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κάπα Εκδοτικής, Ιωάννη Τσίγκα.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο elculture.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση