Instagram: Οι γυμνές εικόνες θα θολώνονται στα μηνύματα για την προστασία των ανηλίκων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 16:16 Instagram: Οι γυμνές εικόνες θα θολώνονται στα μηνύματα για την προστασία των ανηλίκων Getty Images

Ως μέτρο για την καταπολέμηση των σεξουαλικών εκβιασμών.

Το Instagram αναπτύσσει νέα εργαλεία για την προστασία των νέων και την καταπολέμηση των σεξουαλικών εκβιασμών, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας που θα θολώνει αυτόματα τις γυμνές εικόνες στα άμεσα μηνύματα.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιο της την Πέμπτη ότι δοκιμάζει τα χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την καταπολέμηση των σεξουαλικών απατών και άλλων μορφών ”κατάχρησης εικόνας” και για να καταστήσει δυσκολότερη την επαφή των εγκληματιών με τους εφήβους.

Ο σεξουαλικός εκβιασμός, ή sextortion, περιλαμβάνει τον πειθαναγκασμό ενός ατόμου να στείλει τολμηρές φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στη συνέχεια την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει τις εικόνες εκτός αν το θύμα πληρώσει χρήματα ή κάνει σεξουαλικές χάρες. Πρόσφατες υποθέσεις υψηλού προφίλ περιλαμβάνουν δύο αδελφούς από τη Νιγηρία που δήλωσαν ένοχοι για σεξουαλικό εκβιασμό εφήβων και νεαρών ανδρών στο Μίσιγκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός που αυτοκτόνησε, και έναν βοηθό σερίφη της Βιρτζίνια που εκβίασε σεξουαλικά και απήγαγε ένα 15χρονο κορίτσι.

Το Instagram και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενη κριτική επειδή δεν κάνουν αρκετά για την προστασία των νέων. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Instagram Meta Platforms, ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς των θυμάτων τέτοιας κακοποίησης κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία νωρίτερα φέτος.

Η Meta κατέχει επίσης το Facebook και το WhatsApp, αλλά η λειτουργία θόλωσης του γυμνού δεν θα προστεθεί στα μηνύματα που αποστέλλονται σε αυτές τις πλατφόρμες.

 
 

Το Instagram δήλωσε ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συχνά άμεσα μηνύματα για να ζητήσουν ”προσωπικές εικόνες”. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, θα αρχίσει σύντομα να δοκιμάζει μια λειτουργία προστασίας για τα άμεσα μηνύματα που θολώνει κάθε εικόνα με γυμνό ”και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να το σκεφτούν δύο φορές πριν στείλουν γυμνές εικόνες”.

″Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να προστατεύει τους ανθρώπους από το να βλέπουν ανεπιθύμητο γυμνό στα DMs τους, αλλά και για να τους προστατεύει από απατεώνες που μπορεί να στείλουν γυμνές εικόνες για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους ώστε να στείλουν τις δικές τους εικόνες σε αντάλλαγμα”, δήλωσε το Instagram.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή παγκοσμίως για εφήβους κάτω των 18 ετών. Οι ενήλικοι χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση που θα τους ενθαρρύνει να την ενεργοποιήσουν.

Οι εικόνες με γυμνό θα θολώνουν με μια προειδοποίηση, δίνοντας στους χρήστες την επιλογή να το δουν. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τον αποστολέα και να αναφέρουν τη συνομιλία.

Για όσους στέλνουν απευθείας μηνύματα με γυμνό, θα λάβουν ένα μήνυμα που θα τους υπενθυμίζει να είναι προσεκτικοί όταν στέλνουν ”ευαίσθητες φωτογραφίες”. Θα ενημερώνονται επίσης ότι μπορούν να ακυρώσουν την αποστολή των φωτογραφιών αν αλλάξουν γνώμη, αλλά ότι υπάρχει πιθανότητα να τις έχουν ήδη δει άλλοι.

Το Instagram δήλωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό λογαριασμών που θα μπορούσαν δυνητικά να συμμετέχουν σε απάτες σεξουαλικού εκβιασμού, ”με βάση μια σειρά σημάτων που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν συμπεριφορά εκβιασμού”.

Για να σταματήσουν οι εγκληματίες να συνδέονται με νέους ανθρώπους, λαμβάνει επίσης μέτρα, μεταξύ των οποίων η μη εμφάνιση του κουμπιού ”μήνυμα” στο προφίλ ενός εφήβου σε πιθανούς λογαριασμούς εκβιασμού, ακόμη και αν ήδη ακολουθούν ο ένας τον άλλον, και η δοκιμή νέων τρόπων απόκρυψης των εφήβων από αυτούς τους λογαριασμούς.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση