Βρετανία: Ζευγάρι πήρε διαζύγιο από ένα λάθος κλικ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 19:06 Βρετανία: Ζευγάρι πήρε διαζύγιο από ένα λάθος κλικ

Τέλος σε ένα γάμο έβαλε το λάθος δικηγόρων σε δικηγορική εταιρεία στη Βρετανία που ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες του διαζυγίου για ένα ζευγάρι που δεν το είχε ζητήσει.

Δυστυχώς για το ζευγάρι, το λάθος δεν μπορεί να ανατραπεί, γιατί δικαστές λένε ότι -με ή χωρίς λάθη- η διαδικασία είναι οριστική.

Όπως αναφέρει ο Guaridan, θύματα του λάθους είναι το ζευγάρι των Γουίλιαμς που είχε 21 χρόνια γάμου. Από το 2023 ήταν σε διάσταση, αλλά δεν είχαν πάρει διαζύγιο γιατί εκκρεμούσαν κάποιες συζητήσεις για περιουσιακά τους στοιχεία.

Οι δικηγόροι της λονδρέζικης εταιρείας Vardags, με επικεφαλής την Αγιέσα Βαρντάγκ, την αυτοαποκαλούμενη «ντίβα του διαζυγίου», χρησιμοποίησαν μια διαδικτυακή πύλη για να υποβάλουν αίτηση για το διαζύγιο ενός ζευγαριού που το είχε ζητήσει.

Από λάθος άνοιξαν τον ηλεκτρονικό φάκελο των Γουίλιαμς και, χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση ή εντολή, ζήτησαν να προχωρήσει το διαζύγιο. Το σύστημα λειτούργησε με τη συνήθη ταχύτητα και εξέδωσε τη διαταγή διαζυγίου μέσα σε 21 λεπτά.

Οι δικηγόροι συνειδητοποίησαν το λάθος τους δύο ημέρες αργότερα και ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει την οριστική απόφαση διαζυγίου. Περιέγραψαν το σφάλμα ως ένα απλό λάθος κάποιου που «πάτησε το λάθος κουμπί».

Ωστόσο το δικαστήριο είχε άλλη γνώμη: «Υπάρχει έντονο συμφέρον στη δημόσια τάξη για το σεβασμό της οριστικότητας που απορρέει από μια οριστική απόφαση διαζυγίου». Παρατήρησε όμως ότι το ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να ζητά από τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι πράγματι θέλουν να εκδοθεί η απόφαση.
Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση