Ανοιχτός στο κοινό σήμερα Κυριακή ο Φάρος στην Αρκίτσα!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 11:14 Ανοιχτός στο κοινό σήμερα Κυριακή ο Φάρος στην Αρκίτσα!

Μια διαφορετική εμπειρία θα έχουν την Κυριακή  21 Αυγούστου όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν έναν από τους 28 φάρους, που θα είναι ανοιχτοί στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, να ενημερωθούν για τη λειτουργία τους, την σημασία τους ως σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συνεισφορά τους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Μεταξύ αυτών, θα είναι ανοικτός και επισκέψιμος από τις 10:00΄ το πρωί έως τις 8:00'  το βράδυ, ο φάρος που βρίσκεται στην Αρκίτσα, πολύ κοντά στο λιμάνι, με το ύψος του πύργου του να φτάνει τα 15 μέτρα και τό εστιακό του ύψος τα 17 μέτρα.

Πρωτολειτούργησε το 1906 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, με χαρακτηριστικό δύο λευκές αναλαμπές που εναλλάσσονται με μία σταθερή ανά 10 δλ. και φωτοβολία 14 ν.μ. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου παρέμεινε σβηστός και στα πλαίσια ανασυγκρότησης του Φαρικού Δικτύου, επαναλειτούργησε το 1945 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο.

Το 1977 ο φάρος ηλεκτροδοτήθηκε, αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά μηχανήματα πετρελαίου και λειτούργησε ως επιτηρούμενος ηλεκτρικός. Το στίγμα του, για τους ναυτιλομένους,  είναι:38°45’18.49″N  23° 2’2.84″E. Όσοι πιστοί των φάρων, προσέλθετε...

Δείτε τον φάρο της Αρκίτσας από ψηλά σε ένα υπέροχο βίντεο που επιμελήθηκαν ο Γιώργος Καβάλλας και ο Γιάννης Καραστάθης, από τον αντιστοιχο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων το 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση