Δήμος Λαμιέων: Μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός στο 3x3 Basketball
Δύο ημέρες γεμάτες αθλητισμό, συνεργασία και χαμόγελα!
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από 17 σχολικές μονάδες του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2026, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας, η αθλητική εκπαιδευτική δράση 3x3 Basketball.
Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Λαμιέων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την προώθηση του σχολικού αθλητισμού και την ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες.
Για δύο ημέρες, το Χαλκιοπούλειο μετατράπηκε σε ένα μεγάλο γήπεδο χαράς, άθλησης και δημιουργικής συνάντησης, φιλοξενώντας μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης 3x3, να συμμετάσχουν σε οργανωμένους αγώνες και κυρίως να βιώσουν στην πράξη τις αξίες του αθλητισμού.
Η πρώτη ημέρα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ήταν αφιερωμένη στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, ενώ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων. Οι μαθητικές αποστολές, συνοδευόμενες από τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν σε ένα οργανωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, με συνεχόμενες αναμετρήσεις, ενθουσιασμό, ομαδικότητα και έντονο συναγωνισμό.
Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν ήταν:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
-
1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
10ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
17ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
20ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
-
25ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
-
4ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λαμίας,
-
7ο Γυμνάσιο Λαμίας,
-
8ο Γυμνάσιο Λαμίας,
-
9ο Γυμνάσιο Λαμίας,
-
Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου,
-
Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λαμίας.
Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, η διοργάνωση είχε σαφή εκπαιδευτικό και κοινωνικό προσανατολισμό. Στόχος δεν ήταν απλώς η διεξαγωγή αγώνων, αλλά η ανάδειξη του αθλητισμού ως μέσου διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίησης και σφυρηλάτησης υγιών προτύπων συμπεριφοράς.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Λαμιέων, Θάνος Στεργίου, δήλωσε:
«Η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων και ο ενθουσιασμός των παιδιών αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειάς μας. Μέσα από το 3x3 Basketball επιδιώξαμε να φέρουμε τους μαθητές πιο κοντά στον αθλητισμό, αναδεικνύοντας τη χαρά της συμμετοχής, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Ο Δήμος Λαμιέων συνεχίζει να επενδύει στον σχολικό και μαζικό αθλητισμό, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες άθλησης για τη νέα γενιά. Γιατί η μεγαλύτερη νίκη είναι κάθε παιδί που συμμετέχει, συνεργάζεται και ανακαλύπτει τη χαρά του αθλητισμού. Γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο αγώνες και αποτελέσματα. Είναι παιδεία, αξίες, συνεργασία, ισότητα και τρόπος ζωής».
Δείτε φωτογραφίες:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις των Βόλου και Πανσερραϊκού για την υπόθεση Σούντγκρεν, παραμένουν οι αφαιρέσεις βαθμών
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Βόλου, που παραμένει με μηδέν βαθμούς στη Super League
ΑΕΛ Novibet – ΟΦΗ 1-0: Οι Θεσσαλοί έκαναν την έκπληξη και την πρώτη τους νίκη στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας
Ο Νίτσος έβαλε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και χάρισε τη νίκη στους «βυσσινί».
Βasketgate: Την Πέμπτη καταθέτει ο Παναγιώτης Γιαννάκης
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζήτησε να καταθέσει υπέρ της κατηγορίας για το σκάνδαλο και θα το κάνει την Πέμπτη (29/10).
Pink Run Atalanti 2026 – 400 άνθρωποι ένωσαν τα βήματά τους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026
Γ' Εθνική (5ος Όμιλος): Μεγάλο «διπλό» της Λαμίας στο Σχηματάρι
Πρώτη ήττα για τον Κηφισσό στην Κάρυστο - Ρεπό ο Σταυρός...
Βόλος – Παναθηναϊκός: «Τρέλα» στη βροχή από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στο Πανθεσσαλικό
Φοβερή ατμόσφαιρα παρά την κακοκαιρία στο Βόλο