Έρχονται η 20η Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων και η 21η Γιορτή Τσίπουρου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 07:43 Έρχονται η 20η Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων και η 21η Γιορτή Τσίπουρου

Σε Αμφίκλεια και Μπράλο αντίστοιχα.

Το δελτίο τύπου:

Πιστός στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ο εμπνευστής και πρωτοπόρος Λαογραφικός - Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας "Η Δαδιώτικη Εστία" διοργανώνει και φέτος την 20η Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 19 Νοεμβρίου 2023 στο πρώην κτίριο ΑΤΕ, επί της οδού Ευταξία στην Αμφίκλεια.

Η επιτυχημένη έκθεση θεσμός, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου μας, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί φόρο τιμής στον άρτο και στην Πολιούχο της Αμφίκλειας, την Παναγία τη Μεσοσπορίτισσα όπως την ονομάζουν οι Δαδιώτες, που εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου).

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε περίτεχνα εκθέματα και ψωμιά, με πρωταγωνίστριες τις πρεβέντες και να απολαύσετε παραδοσιακά εδέσματα, όλα τους φτιαγμένα από τις δραστήριες γυναίκες της Αμφίκλειας και τα μέλη του Συλλόγου.

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην έκθεση με μία περιήγηση στο μοναδικό στην Ελλάδα "Μουσείο Άρτου" και με εξορμήσεις εντός και εκτός Αμφίκλειας. Μία εξαιρετική πρόταση για διασκέδαση είναι η 21η Γιορτή Τσίπουρου στον Μπράλο, η οποία διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00μ.μ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η Ανδριάνα Μόκα και ο Γιάννης Τσαπρούνης θα σας κρατήσουν συντροφιά με τις υπέροχες φωνές τους.

Λαϊκή παράδοση και πολιτισμός σε όλες τις εκφάνσεις τους. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την ιστορία και τα είδη του ψωμιού, τον τρόπο απόσταξης του τσίπουρου και την πηγαία φιλοξενία μας. Δεν θα το μετανιώσετε!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση