Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2 στα γκολ 3-5 στους τραυματισμούς!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 07:56 Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2 στα γκολ 3-5 στους τραυματισμούς!

Με 10 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες λόγω τραυματισμών, ενώ υπήρξαν κι άλλοι που θα φανούν στην πορεία…

Λαμία και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο ΔΑΚΛ Αθανάσιος Διάκος οι φίλοι και των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Ωστόσο η νίκη των φιλοξενούμενων με σκορ 0-2 επισκιάστηκε από πέντε τραυματισμούς, ενώ και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω τραυματισμών καθώς είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους (με 9 ουσιαστικά η Λαμία καθώς ο Μπεχαράνο το τελευταίο 5λεπτο απλά στεκόταν)!

Ο Παναθηναϊκός καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος επηρεάστηκε από τους τραυματισμούς  και των τριών επιθετικών του (Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης) και στη συνέχεια χρειάστηκε και τύχη (η ατυχία από πλευράς Λαμίας που άρχισε κι εκείνη να μετρά τραυματισμούς) για να φύγει από το ΔΑΚΛ με την 8η σερί νίκη του.

Το σύστημα

Με ενισχυμένη άμυνα και ενισχυμένο κέντρο ξεκίνησε η Λαμία ως απάντηση στο επιθετικό 4-3-3 που παράταξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τους «πράσινους».

Συγκεκριμένα ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την Λαμία με 4-1-4-1 με τη γνωστή «τετράδα» στην άμυνα των Αντέτζο, Κορνέζου, Σιμόν και Γκοράνοφ, «6αρι» τον Μπεχαράνο, «τετράδα» και στο κέντρο με τους Τζανδάρη, Τσιλούλη, Ντε Βινσέντι και Ασκόφσκι (άφησε στον πάγκο τον Σλίβκα) και μπροστά τον Μανούσο.

Το ξεκίνημα ήταν καταιγιστικό, καθώς και η Λαμία απάντησε με γρήγορο παιχνίδι στο πρέσινγκ του Παναθηναϊκού που κατέβηκε με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς.

Αυτό έφερε για τους φιλοξενούμενους, πολύ γρήγορα δύο καλές προσπάθειες και ισάριθμες τελικές από Αϊτόρ και Παλάσιος που κατέληξαν στα χέρια του Σαράνοφ και άουτ αντίστοιχα μέσα στα πρώτα 6 λεπτά.

Μετά το 15’ τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή αλλά σε πολυπρόσωπη και οργανωμένη άμυνα να έχει προβλήματα.

Τελικά μια έμπνευση στο 23’ του Ιωαννίδη να περάσει με τακουνάκι την μπάλα στον Μπερνάρ, έδωσε τη δυνατότητα στο Βραζιλιάνο να βγάλει εξαιρετική κάθετη στον Παλάσιος κι εκείνος προλαβαίνοντας την έξοδο του Σαράνοφ να γράψει το 0-1.

Το γκολ του Παλάσιος:

Αυτό ήταν το κλειδί για να μεταφερθεί το άγχος στους γηπεδούχους οι οποίοι θα έπρεπε να αλλάξουν πλάνα προκειμένου να γίνουν πιο δημιουργικοί, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε με λιγότερο άγχος να ψάξει ένα δεύτερο γκολ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 41΄ για να δούμε την πρώτη τελική από τη Λαμία σε ένα ωραίο αλλά ακίνδυνο σουτ του Σιμόν, ενώ ενάμιση λεπτό αργότερα ο Μανούσος χάλασε τη δική του καλή αντεπίθεση με ένα σουτ απελπιστικά άστοχο. Νωρίτερα από αυτές τις φάσεις ο Παλάσιο από κόρνερ των γηεπδούχων λίγο έλειψε να βρεθεί απέναντι από τον Σαράνοφ, αλλά ο Ασκόφσκι του έκλεψε την «μπουκιά από το στόμα» την τελευταία στιγμή.

Αλλαγές

Από μία αλλαγή έκαναν στην ανάπαυλα οι δύο ομάδες. Αναγκαστική για τον Παναθηναϊκό καθώς ο πρώτος του σκόρερ ο Αϊτόρ αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Βέρμπιτς, ενώ για τη Λαμία ο Νούνιεςζ πήρε τη θέση του αξιόμαχου Ασκόφσκι στα χαφ.

Για σχεδόν 10 λεπτά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο, καθώς υπήρξαν πολλά φάουλ και ένας τραυματισμός παίκτη του Παναθηναϊκού, με τον Τσέριν να δίνει τη θέση του στον Τσοκάι.

Στο 57’ ομαδική προσπάθεια της Λαμίας με γύρισμα Τσιλούλη από δεξιά, κεφαλιά γύρισμα του Νούνιες για τον Μανούσο, που όμως από εξαιρετική θέση δεν έπιασε γεμάτο το σουτ και η μπάλα απομακρύνθηκε.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 60’ με ένα γύρισμα του Τσοκάι στην περιοχή και ενώ ο Βέρμπιτς μόλις δε βρήκε την μπάλα και τελικά ο Αντέτζο να διώχνει.

Στο 67’ πέρασε και ο Σλίβκα στο παιχνίδι στη θέση του Τζανδάρη παίζοντας δίπλα στον Μπεαχράνο και στο 69’ είχε ένα γεμάτο σουτ που δεν πέρασε από τα σώματα των αμυντικών.

Στο 71’ οι «πράσινοι» είχαν και 3η αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Ιωαννίδης σε μια μονομαχία με τον Κορνέζο άνοιξε η μύτη του και μάλιστα μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λαμίας.

Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν χαμένοι ήρθε μια στημένη φάση για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 73’ συγκεκριμένα από κόρνερ του Μπερνάρ ο Μάγκνουσον σχεδόν ανενόχλητος έπιασε κεφαλιά με το Σαράνοφ να αποκρούει εντυπωσιακά και πάλι σε κόρνερ. Το 2ο κόρνερ ήταν και φαρμακερό, καθώς ο Σάντσεζ από το ίδιο ακριβώς σημείο έπιασε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο Σιμόν ξαναγύρισε στον Αργεντίνο που από κοντά δε λάθεψε για το 0-2!

Το 0-2:

Οι πανηγυρισμού των φίλων του ΠΑΟ:

Ο Φέστα στο 78’ έριξε στη μάχη Γιακουμάκη και Ρόμανιτς στις θέσεις των Μανούσου και Τσιλούλη, ρισκάροντας για το γκολ. Όταν μάλιστα στο 82’ ο Τρουιγέ παραπάτησε και έδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει (δεν είχε άλλη αλλαγή ο Γιοβάνοβιτς) έβαλε στο ματς και τον τελευταίο επιθετικό που είχε στον πάγκο τον Γκουστάβο Μαρμεντίνι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως σειρά είχε παίκτης της Λαμίας να τραυματιστεί και να αφήσει και τους γηπεδούχους με 10 παίκτες αφού ο Σλίβκα δέχθηκε το χτύπημα στο κεφάλι από τον Σάντσεζ σε μια διεκδίκηση.

Οι τραυματισμοί του ΠΑΟ:

Στο 95’ είδαμε επιτέλους και μία καλή φάση και ήταν για τη Λαμία με τον Ρόμανιτς ο οποίος από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι.

Να σημειώσουμε ότι από χτύπημα του Σένκεφελντ ο Μπεχαράνο συνέχισε τυπικά το παιχνίδι τα τελευταία 5 λεπτά, ενώ και ο Νούνιες αποχώρησε χτυπημένος στο χέρι.

Δηλώσεις Φέστα:

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς:

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης (67’ Σλίβκα, λ.τρ. 83΄ Μαρμεντίνι), Μανούσος (78’ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι, Σιμόν, Μπεχαράνο, Γκοράνοφ, Τσιλούλης (78’ Ρόμανιτς), Κορνέζος, Ασκόφσκι (46’ Νούνιεζ)

Στον πάγκο έμειναν οι Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπενίτεζ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Πέρεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (λ.τρ. 71’ Τρουιγέ), Μπερνάρ, Σάντσες, Τσερίν (λ.τρ. 52’ Τσοκάι), Αϊτόρ (λ.τρ. 46’ Βέρμπιτς), Μάγκνουσον (78’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος (79’ Γκάνεα)

Στον πάγκο έμειναν οι, Λοντίγκιν, Σαρλια, Πουγγουρά, Μπιλάλ

Φάσεις και γκολ:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση