Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 3-0: «Τελείωσε» μέσα σε 13 λεπτά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 08:02 Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 3-0: «Τελείωσε» μέσα σε 13 λεπτά

Τη μισή ομάδα ήθελε να αλλάξει στο ημίχρονο ο Παντελίδης που πρέπει επειγόντως να ανακατέψει την τράπουλα σε πρόσωπα και σε σύστημα παιχνιδιού για να αλλάξει και η ψυχολογία…

Γερό χαστούκι δέχτηκε στην Τρίπολη η Λαμία, που υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα από τον Αστέρα με σκορ 3-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κυανόλευκοι» χάθηκαν μέσα σε 13 λεπτά καθώς από το 18’ μέχρι το 31’ είχαν δεχτεί με κατεβασμένα χέρια, τρία γκολ. Το ένα μάλιστα το έβαλαν μόνοι τους!

Το χειρότερο βέβαια δεν ήταν τα γκολ, αλλά η κάκιστη εμφάνιση που είναι απόρροια της πολύ κακής ψυχολογίας, κάτι που φάνηκε μόλις έγινε το 1-0.

Και με τις κινήσεις που έκανε αναγκαστικά στην ανάπαυλα ο Σάββας Παντελίδης, φάνηκε η ανάγκη φρεσκαρίσματος σε πρόσωπα, μήπως κι αλλάξει αυτή η κακή ψυχολογία. Ίσως επίσης να πρέπει να εξεταστεί και η αλλαγή του συστήματος, αν με πιο επιθετικό ποδόσφαιρο έρθουν τα γκολ τότε είναι βέβαιο ότι η ομάδα θα πάρει μπρος.

Βέβαια δεν υπάρχει πολύς χρόνος για πειραματισμούς, όμως και να περιμένεις με τέτοιες εμφανίσεις σωτηρία μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό.

Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

Μπορεί η ανακοίνωση της αποστολής να έκρυβε εκπλήξεις, ωστόσο η ανακοίνωση της αρχικής 11αδας ήταν απολύτως αναμενόμενη με την προσθήκη βέβαια του Γκαραβέλη στη θέση του απόντος Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια.

Από κει και κάτω οι τέσσερις της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος και Γκοράνοφ, Μπεχαράνο και Τζανδάρης οι συνδετικοί μέσοι με την τριάδα των Τσιλούλη, Ντε Βινσέντι και Γιακουμάκη και στην κορυφή ο Μανούσος.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 λεπτά για να δούμε ένα αξιόλογο σουτ στο παιχνίδι και μάλιστα από πλευράς Λαμίας με τον Ντε Βινσέντι. Η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική για τους γηπεδούχους που έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 16’ με τον Ριέρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Γκαραβέλη.

Στο 18’ όμως η επέμβαση του τερματοφύλακα της Λαμίας στην εξαιρετική κεφαλιά του Μπαράλες, που οριζοντιώθηκε, δεν έφτασε, καθώς ο Μουνάφο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά (1-0).

Ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους που έτσι κι αλλιώς είχαν μπει στο παιχνίδι δείχνοντας περισσότερη διάθεση να κρατήσουν το μηδέν. Η έλλειψη ψυχολογίας έφερε πολύ γρήγορα και δεύτερο γκολ το οποίο ήταν μάλιστα αυτογκόλ! Ήταν το 24’ όταν ο Αντέτζο προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα σε προσπάθεια του Ρεγκίς τον οποίο έχασε ο Γκοράνοφ (πάλι από προσπάθεια του Μπαράλες) και άθελά του πλάσαρε τον Γκαραβέλη για το 2-0. Αυτό ήταν το 2ο συνεχόμενο αυτογκόλ για τη Φθιωτική ομάδα.

Με τους γηπεδούχους να έχουν ανακόψει ρυθμό αφού έφτασαν πολύ νωρίς σε σκορ ασφαλείας, η Λαμία κέρδισε το πρώτο της κόρνερ στο 29’, ενώ στο επόμενο λεπτό απείλησε με τον Τζανδάρη. Ο Μουνάφο όμως έβαλε την κόντρα και δεν επέτρεψε να καταγραφεί ούτε τελική.

Και κάπως έτσι στο 31’ φτάσαμε στο 3-0 από τον Ρεγκίς σε μια φάση που εξετάστηκε και από τον VAR, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά. Προηγήθηκε «τσαφ» του Αντέτζο και σέντρα του Σίτο από αριστερά και ενώ τα τάκλιν αυτοθυσίας των Κορνέζου και Γκοράνοφ δεν έφτασαν στην μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον Ρεγκίς για να σκοράρει εξ επαφής.

Οι γηπεδούχοι πλέον έπαιζαν με άλλον αέρα στο γήπεδο που άλλοτε τους επέτρεπε να βγαίνουν με άνεση στην αντίπαλη περιοχή κι άλλοτε έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους που απελπισμένα επιχειρούσαν σουτ (Ντε Βινσέντι στο 38’ & 45' και Σιμόν στο 41’). Κάπως έτσι καταγράφηκαν και κάποιες ακόμη τελικές χωρίς όμως ουσία για τη Λαμία. 6 συνολικά στο α’ ημίχρονο όσες και ο Αστέρας που όμως τις τρεις τις έκανε γκολ, ενώ μία ακόμη χαρακτηρίζεται κλασική!

Αλλαγές στην επανάληψη

Αν στην ανάπαυλα ο Παντελίδης έκανε και τις πέντε αλλαγές δε νομίζω ότι θα υπήρχε κάποιος να τον κατηγορήσει! Περιορίστηκε ωστόσο σε τρεις, βγάζοντας Αντέτζο, Γκοράνοφ  που είχαν συμμετοχή στα γκολ των γηπεδούχων και τον Γιακουμάκη που χάθηκε επίσης στη γενική μετριότητα.

Στη θέση τους πέρασαν Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος και Ρόμανιτς για να πάρουν τις αντίστοιχες θέσεις στο χόρτο. Αντίθετα ο Άκης Μάντζιος στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Αρκάδων πέρασε τον Μπαρτόλο στη θέση του Ριέρα.

Για τον Παντελίδη το ρίσκο ήταν μεγάλο καθώς μπήκαν τρεις παίκτες με μηδενική συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ο Τζανετόπουλος είχε χάσει τη θέση του μετά την πρεμιέρα με την ΑΕΚ, ενώ ο Ρόμανιτς είχε παίξει λίγα λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν ένα από τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα του Δεκεμβρίου, ωστόσο φάνηκε ότι ήταν απαραίτητο να αλλάξουν λίγο τα πρόσωπα από όσους είχαν χρεωθεί φανέλα βασικού. Στο κάτω κάτω τι περισσότερο μπορούσε να χαθεί από ένα χαμένο παιχνίδι;

Στο 50’ η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τη Λαμία  που μπήκε με άλλη διάθεση στην επανάληψη και τον Τσιλούλη να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ένα σουτ του Μπαράλες στο 54’ μπλόκαρε και πάλι ο Γκαραβέλης και στο 61’ ένα απευθείας σουτ του Μανούσου έφυγε άουτ. Ενδιάμεσα στο 58’ πέρασε στο παιχνίδι ένα ακόμη μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου ο Βέργος στη θέση του Τσιλούλη και τον ακολούθησε λίγο αργότερα στο 68’ ο Μαρτίνεθ στη θέση του Μανούσου (ο «αρχηγός» δευτερόλεπτα πριν βγει είχε ένα ακόμη καλό σουτ άουτ).

Πλέον στο παιχνίδι ήταν και οι τρεις μετεγγραφές σε ένα σαφώς πιο επιθετικό σχήμα σε σχέση με αυτό που ξεκίνησε.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή στο 72’ με έναν παλιό παίκτη της Λαμίας τον Μπερτόλιο που με ακροβατικό τρόπο έκανε την τρίπλα στον Τζανετόπουλο αλλά αστόχησε απελπιστικά στο σουτ σημαδεύοντας τα… περιστέρια.

Χωρίς την κλασική ευκαιρία ολοκληρώθηκε το δεύτερο 45λεπτο. Μοναδικό θετικό σημείο για τη Λαμία ότι δε δέχτηκε γκολ ούτε επέτρεψε στους αντιπάλους να κάνουν μεγάλη φάση (μόνο μία πήγε στον Γκαραβέλη). Ωστόσο και πάλι επιθετικά οι 7 τελικές που κατέγραψε δεν είχαν τη μεγάλη φάση.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ (που μετρά μόνο νίκες απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας) μοιάζει με τελικό…

Αστέρας (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ριέρα (46’ Μπαρτόλο), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (86’ Σανταφέ), Σίτο (67’ Μπερτόλιο), Ρεγκίς (76’ Τιλίκα), Μπαράλες (86’ Κωστέας)

Στον πάγκο, Τσιφτσής, Ατιένζα, Γκαρντάβσκι, Τασουλής

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο (46’ Τζανετόπουλος), Κορνέζος, Γκοράνοβ (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Γιακουμάκης (46’ Ρόμανιτς), Ντε Βινσέντι, Τσιλούλης (58’ Βέργος), Μανούσος (68’ Μαρτίνεθ)

Στον πάγκο, Τρόπουλος, Σαραμαντάς, Νούνιες, Καραμάνος

Πριν το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πελέ:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση