Κηφισιά - Λαμία 1-1: Δίκαιη ισοπαλία με άδικο τρόπο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 08:24 Κηφισιά - Λαμία 1-1: Δίκαιη ισοπαλία με άδικο τρόπο

Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες και αρκετές χαμένες ευκαιρίες…

Σε ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα η Λαμία αναδείχτηκε ισόπαλη εκτός έδρας 1-1 με την Κηφισιά στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου άγγιξε για μία ακόμη φορά το «διπλό»  όμως ήρθε πάλι ένα απίθανο γκολ για τους αντιπάλους και μάλιστα στο 95’ για να μην πανηγυρίσουν το τρίποντο.

Με βάση τη συνολική εικόνα το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, όταν όμως προηγείσαι στο 84’ και δέχεσαι την ισοφάρισε με ένα γκολ που μπαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια, τότε αισθάνεσαι μια στεναχώρια.

Ωστόσο η Λαμία ήταν καλύτερη μόνο στο πρώτο μέρος, όταν είχε και δοκάρι με τον Τόσιτς και κλασικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Στην επανάληψη το γκολ του Ακούνια στο 84’ που μόλις είχε μπει στο ματς, ήταν κόντρα στην εικόνα των δύο ομάδων σε εκείνο το χρονικό διάστημα και μάλλον η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η Λαμία παρατάχθηκε με πέντε καινούρια πρόσωπα στην αρχική 11αδα, ενώ ανακοινώθηκε και ένας ακόμη πολύπειρος ποδοσφαιριστής ο Άλαν Τζογκάεφ.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-4-2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Λαμία, με το Λόνγκο να παίζει επίσης για πρώτη φορά στην αρχική 11αδα δίπλα στον Καρλίτος και πίσω τους Τόσιτς, Σαντάνα (κι αυτοί πρώτη φορά στην αρχική), Νούνιες και Σλίβκα. Στην άμυνα άλλα δύο νέα πρόσωπα, ο «παλιός» Παπαδόπουλος που επέστρεψε από τραυματισμό και ο «νέος» Σιντκλέι, που κλήθηκε να καλύψει το αριστερό άκρο. Δεξιά κλασικά ο Σιμόν και στο κέντρο της άμυνας επίσης ο Τζανετόπουλος.

Η Λαμία που είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 17’’. Από λάθος της αντίπαλης άμυνας ο Τόσιτς έγινε κάτοχος της μέσα στην περιοχή με πρόσωπο προς το τέρμα, το σουτ όμως που επιχείρησε ήταν αδύναμο και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο, που πήρε και πάλι τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της Κηφισιάς με την οποία ανέβηκε κατηγορία.

Επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία στο 17ο λεπτό και πάλι με τον Τόσιτς. Φάουλ από δεξιά όπως τότε με τον Ιωνικό, αυτή τη φορά όμως η μπάλα απομακρύνθηκε από τη συμβολή των δοκών του Αναγνωστόπουλου που δεν μπόρεσε να τη φτάσει. Και στην επαναφορά αν και από δύσκολη θέση ο Νούνιες αστόχησε σε ανυπεράσπιστο από τερματοφύλακα τέρμα.

Το δοκάρι του Τόσιτς:

Ακολούθησε ένα καλό δίλεπτο για τους γηπεδούχους στο 24’ και 25΄με Μπιφουμά και Σάντος με μόνο τελικό κέρδος ένα κόρνερ.

Ένα ακόμη σουτ του Ίλιεφ στο 33’ έφυγε λίγο άουτ για να φτάσουμε στο 38’ για μία νέα σπουδαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Ο Σλίβκα δημιούργησε υπεραριθμία δεξιά και έβγαλε τη σέντρα για τον ξεμαρκάριστο Λόνγκο που μόλις δεν την έφτασε με το κεφάλι για να την σπρώξει στα δίχτυα!

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα αγύρευο φάουλ που δώρισε ο Τζανετόπουλος στο 45’+2 το οποίο εκτέλεσε ο Μπιφουμά έξυπνα για τον Οζέγκοβιτς που δεν μπόρεσε να σουτάρει σωστά.

Η επανάληψη

Στην επανάληψη μπήκε καλύτερα η Κηφισιά χωρίς ωστόσο να κάνει ευκαιρία, σε αντίθεση με τη Λαμία που είχε μια ξεχωριστή ευκαιρία στο 54’. Ο Τόσιτς σε κατά μέτωπο επίθεση πάσαρε πανέξυπνα για τον Καρλίτος που κόπηκε πριν το τετ α τετ όμως η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στο Λόνγκο, το πλασέ του οποίου έκοψε με τύχη και αυτοθυσία ο Μασούρας!

Ένα σουτ του Σιντκλέι στο 55’ μας θύμισε ότι ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είναι επικίνδυνος επιθετικά, για να απαντήσει η Κηφισιά με δοκάρι.

Ήταν η προσπάθεια του κορυφαίου της παίκτη Μασούρα που πήγε να «ζωγραφίσει» με ένα ξερό βολέ τον Κοσέλεφ που στάθηκε τυχερός και είδε το οριζόντιο δοκάρι να αποκρούει για λογαριασμό του.

Το δοκάρι του Μασούρα:

Μία ακόμη καλή στιγμή για τη Λαμία από τα πόδια και πάλι του Τόσιτς, ο Σλίβκα με κεφαλιά πάρε - βάλε έβγαλε τον Καρλίτος σε θέση βολής ο οποίος όμως εξ επαφής την εστειλε πάνω στον Αναγνωστόπουλο!

Ακολούθησε η είσοδος του Τεττέη που μαζί με τον Οζέγκοβιτς ανακάτεψαν για τα καλά την άμυνα της Λαμίας, χάνοντας καλές ευκαιρίες στο 61’, 67’, 69’ και 77’.

Ενδιάμεσα ο Βόκολος έκανε επειγόντως αλλαγές βγάζοντας Καρλίτος, Τόσιτς και Σαντάνα που τραυματίστηκε και βάζοντας Τσιλούλη, Μούλα και Στάνκο αντίστοιχα, στο 69’.

Ο Μούλα που είχε και μια καλή ενέργεια σεντράροντας όμορφα στην περιοχή αναγκάζοντας τον Τσάπαν να πιάσει κεφαλιά που έφυγε μόλις κόρνερ από την εστία της ομάδας του!

Στο 82’ πέρασε στο παιχνίδι και τον Ακούνια στη θέση του Νούνιες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια των φιλοξενούμενων να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Και αυτό έγινε στο 84’ από σέντρα του Σιντκλέι, ο Λόνγκο κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του στρώνοντας στο δεύτερο δοκάρι την μπάλα στον Ουρουγουανό. Αυτός με ασύλληπτο βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αναγνωστόπουλο γράφοντας το 0-1.

Το γκολ του Ακούνια:

Στη συνέχεια οι παίκτες της Κηφισιάς πίεσαν ασφυκτικά και στο 95’ ήρθε πάλι από ολιγωρία της Λαμιώτικης άμυνας ένα ασύλληπτο σουτ από τον Λούμορ που όπως και στο Βόλο, όπως και στις Σέρρες, κατέληξε στα δίχτυα της Λαμίας (1-1).

Η γκολάρα του Λούμορ:

Στο αμέσως επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Ιπαλίμπο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πολλά μπράβο στους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν στην Καισαριανή αψηφώντας και τον κακό καιρό.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του διεθνή Ρώσου ποδοσφαιριστή Τζογκάεφ, αφήνει υποσχέσεις για κάτι περισσότερο στη συνέχεια…

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λουμόρ, Τσαπαν, Βαφέας, Παπασάββας (88’ Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (65’ Τεττέη), Μπιφουμά (78’ Άντερεγκεν), Σάντος, Οζέγκοβιτς

Στον πάγκο, Κρίστινσον, Αντούνες, Γκομπέλιτς, Σπίνος, Παρράς, Σμπώκος

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Σιντκλέι, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος (75’ Παύλοβετς), Σαντάνα (λ.τρ. 69’ Στάνκο), Νούνιες (82’ Ακούνια), Σλίβκα, Τόσιτς (69’ Μούλα), Καρλίτος (69’ Τσιλούλης), Λόνγκο

Στον πάγκο, Νάγκι, Τσιλιανίδης, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση