Παναθηναϊκός - Λαμία 3-1: Προηγήθηκε αλλά δεν τα κατάφερε

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 19:05 Παναθηναϊκός - Λαμία 3-1: Προηγήθηκε αλλά δεν τα κατάφερε

Έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους οι παίκτες του Βόκολου, στο πρώτο μέρος, όμως η καλή απόδοση του Μπερνάρ και τα σφυρίγματα του Παπαπέτρου έκαναν τα πράγματα ευκολότερα στην επανάληψη…

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Λαμίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs.

 Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟ που ήταν αρκετά καλός σε όλες τις γραμμές του. Ωστόσο, αν και οι «πράσινοι» ισοφάρισαν γρήγορα, χρειάστηκαν ένα λάθος σφύριγμα του Παπαπέτρου και ένα εκπληκτικό γκολ από τον Μπερνάρ για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Βραζιλιάνος που ήταν ο MVP του αγώνα και ο άνθρωπος που έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα λίγο πριν το φινάλε.

Αυτή μάλιστα ήταν η 3η ανατροπή σε 5 αγώνες στα playoffs για τον Παναθηναϊκό. Αντίστοιχα ήταν η 4η σερί εκτός έδρας ήττα για τη Λαμία με το ίδιο σκορ. Πάντως η εν γένει εμφάνισή της ήταν αξιολογότατη και βοήθησε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ίσως αν έλειπαν τα λάθη του διαιτητή να έπαιρνε κάτι από το μεγάλο αντίπαλό της.

Το σύστημα

Με το «κλασικό» 4-2-3-1 ξεκίνησε η Λαμία το παιχνίδι με τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, Σιμόν, Κορνέζο, Τζανετόπουλο, Αμαράλ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, Νούνιες και Τζανδάρης μπροστά τους, ως ακραίοι χαφ οι Τσιλούλης και Λέικ και ο Σλίβκα πίσω από τον προωθημένο Μάλτσι.

Αν και το παιχνίδι δεν είχε φάση μέχρι το 12’, ωστόσο και οι δύο ομάδες έδειξαν μια εξαιρετική κινητικότητα με την μπάλα να μη φτάνει για λεπτομέρειες εντός περιοχής.

Τελικά σε εκείνο το λεπτό, η Λαμία έβγαλε μια εξαιρετική αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Λέικ που έπιασε το σουτ που μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι, φάση ως μη γενόμενη αφού αρχικά ο Αμαράλ που έβγαλε και την τελική πάσα, είχε ξεκινήσει από αντικανονική θέση.

Ως απάντηση ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο αμέσως επόμενο λεπτό τη δική του αντεπίθεση με το Σπόραρ να βγάζει τη σέντρα και τον Ιωαννίδη να βάζει την κόντρα στην απόκρουση του Τζανετόπουλου και η μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Λαμία κατάφερε να προηγηθεί στο 14’. Ο Κότσιρας πιέσθηκε κι έκανε λάθος γύρισμα, με το Σλίβκα να κλέβει να προχωρά κατά μέτωπο και με το δεξί να εκτελεί άψογα τον Ντραγκόφσκι για το 0-1.

Το πολύ όμορφο γκολ του Σλίβκα:

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 18’ ευτύχησε να ισοφαρίσει. Μπερνάρ σε Αράο και ψηλοκρεμαστή σέντρα στο πίσω δοκάρι του τελευταίου έδωσε τη δυνατότητα στον Τσέριν να πιάσει το ξερό σουτ που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κοσέλεφ.

Η ισοφάριση από τον Τσέριν:

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο επιθετικοί, ωστόσο οι παίκτες της Λαμίας σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια έδειχναν πιο σίγουροι για τις επιλογές τους.

Ο ΠΑΟ που είχε κάποιες τελικές με τους Σπόραρ (32’ και 33’) και Μπακασέτα (33’), ενώ η Λαμία απείλησε με σουτ του Νούνιες μόλις άουτ στο 36’.

Η μεγαλύτερη φάση για τον Παναθηναϊκό ήταν στο 36’.01’’, με τον Μπερνάρ να αστοχεί με φάτσα το τέρμα, ύστερα από ωραίο συνδυασμό του Μπακασέτα με τον Ιωαννίδη και τελική πάσα του τελευταίου. Μια πολύ ωραία φάση που ήρθε όμως την ώρα που η Λαμία είχε ανεβάσει τις γραμμές της έδειχνε ικανή να απειλήσει για δεύτερο γκολ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σπόραρ:

Στο 40’ μία ακόμη τελική για τη Λαμία με ένα μακρινό σουτ του Αμαράλ άουτ.

Στο 42’ ο Τζανετόπουλος στην προσπάθειά του να κόψει την κάθετη πάσα του Ιωαννίδη, την έστρωσε άθελά του ιδανικά στον Σπόραρ που από πλάγια θέση πλάσαρε στο δοκάρι του Κοσέλεφ που του έκλεισε καλά το πεδίο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από εκπληκτική προσπάθεια του Σλίβκα ο Λέικ βρέθηκε σε θέση βολής, στην προσπάθειά του να σουτάρει αμέσως όμως, έπιασε περισσότερο αέρα!

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στην επανάληψη και οι δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αμέσως να ψάχνει το γκολ που θα έφερνε την ανατροπή του σκορ. Το πρώτο σουτ πάντως ήρθε στο 52’ από τον Μπακασέτα που έφυγε εκτός εστίας κόρνερ από προβολή αμυντικού.

Στο 55’ έγινε η 1η αναγκαστική αλλαγή της Λαμίας με τον Σίντκλεϊ να παίρνει τη θέση του τραυματία Αμαράλ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Βόκολος έκανε και άλλες δύο αλλαγές με τον Τόσιτς να παίρνει τη θέση του Λέικ και τον Βασιλαντωνόπουλο του Τσιλούλη. Ο τελευταίος αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» για τους φίλους του «τριφυλλιού», τόσο γιατί ήταν ο άνθρωπος που είχε ισοφαρίσει στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά και για την επικείμενη μετεγγραφή του στην ΑΕΚ.

Οι αποδοκιμασίες στον Τσιλούλη:

Με τον Παπαπέτρου να σφυρίζει τα πάντα υπέρ των γηπεδούχων γύρω από την περιοχή του Κοσέλεφ, έστησε την μπάλα για μία ακόμη φορά στο 59’ σε ανύπαρκτο φάουλ του Κορνέζου πάνω στον Ιωαννίδη (είδε και την κίτρινη, όπως είχε γίνει και στο 44’ σε αντίστοιχα ανύπαρκτο φάουλ του Τζανετόπουλο πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού). Χαρακτηριστική η αντίδραση του Κορνέζου που αναρωτήθηκε αν του κάνει πλάκα ο διαιτητής, ενώ ο κυανόλευκος πάγκος έδειξαν σε τάμπλετ στον 4ο διαιτητή την φάση ότι ουδέποτε έγινε παράβαση (το επιβεβαίωσε με καθυστέρηση και το συνδρομητικό κανάλι).

 Το εκτέλεσε υπέροχα ο Μπερνάρ «ζωγραφίζοντας» το «Γ» του Κοσέλεφ για το 2-1.

Το 2ο γκολ του ΠΑΟ από το ανύπαρκτο φάουλ που κατελόγισε ο κ. Παπαπέτρου:

Στο 70’ ο Λεωνίδας Βόκολος έκλεισε τις αλλαγές του με Τσούκαλο και Στάνκο στις θέσεις των Σιμόν και Νούνιες (αν και δηλώθηκαν ανάποδα στον 4ο). Ο Βασιλαντωνόπουλος πήγε στη θέση του Ισπανού, ο Τόσιτς δεξιά, ο Σλίβκα αριστερά, ο Στάνκο στη θέση του Νούνιες και σέντερ φορ ο Τσούκαλος.

Στο 73’ ο Μπερνάρ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση αλλά σούταρε πάνω στον Κοσέλεφ.

Στο 75’ ο Παπαπέτρου είχε καταφέρει να κιτρινίσει τη μισή Λαμία, χωρίς να έχει δώσει ούτε μία στους γηπεδούχους!

Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε στο 87’ και πάλι από τον Μπερνάρ από μία ακόμη ασίστ του Ιωαννίδη. Ο Βραζιλιάνος με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βασιλαντωνόπουλο και στην αντίθετη γωνία από αυτή που φιλούσε ο Κοσέλεφ για το 3-1.

Το 3-1 από τον Μπερνάρ:

Χωρίς παιχνίδι και με μόλις 3 λεπτά καθυστέρηση στα οποία δεν παίχτηκε μπάλα φτάσαμε στη λήξη του παιχνιδιού.

Με αυτή τη δίκαιη νίκη, καθώς έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο πέρα από τα διαιτητικά λάθη, ο Παναθηναϊκός πέτυχε να επιστρέψει στην κορυφή με παιχνίδι παραπάνω, ενώ για τη Λαμία ήταν η 4η σερί εκτός έδρας ήττα με το ίδιο σκορ, αλλά αυτή τη φορά σίγουρα με το κεφάλι ψηλά.

Με «κλειστή» τη θύρα 13 αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουανκάρ, Ιωαννίδης (90’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας (89’ Τζούρισιτς), Σπόραρ (71’ Παλάσιος), Μπερνάρ (92’ Βέρμπιτς), Τσέριν (89’ Ζέκα), Γεντβαϊτίν, Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν

Στον πάγκο, Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Λημνιός, Βιλένα

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (λ.τρ. 55’ Σίντκλεϊ), Σιμόν (70’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (70’ Τσούκαλος), Τζανδάρης, Τσιλούλης (56’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάλτσι, Λέικ (56’ Τόσιτς), Σλίβκα

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Κοντονίκος, Τερεζίου, Γιαννούτσος

Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς, Ιορδάνης Απτόσογλου

4ος Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου

AVAR: Αθανάσιος Κόλλιας

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση