Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέταξε με την Εθνική ομάδα για Πιονγκ Τσάνγκ ο Γιάννης Αντωνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:34 Πέταξε με την Εθνική ομάδα για Πιονγκ Τσάνγκ ο Γιάννης Αντωνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας, αναχώρησε (5/2) η Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα προκειμένου να πάρει μέρος στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν ως τις 25 Φεβρουαρίου.

Την αποστολή αποτελούν οι αθλητές Γιάννης Αντωνίου (ΕΟΣ Καρπενησίου), Απόστολος Αγγέλης και οι αθλήτριες Σοφία Ράλλη, Μαρία Ντάνου.

Προπονητές είναι οι Στέργιος Πάππος (Αλπικό σκι) και Τιμολέων Τσουρέκας (σκι αντοχής), ενώ Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας. Μαζί τους θα είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Δημοσθένης Γυρούσης.

Κοντά στην Ελληνική αποστολή θα βρεθούν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο τελευταίος μίλησε στους αθλητές πριν πετάξουν για τη Νότια Κορέα:

«Είμαι σε πολύ κατάσταση και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υψηλό επίπεδο», ήταν τα λόγια του Λιανοκλαδίτη αθλητή Γιάννη Αντωνίου πριν μπει στο αεροπλάνο για Πιονγκ Τσανγκ.

Στο Γιάννη Αντωνίου και τους υπόλοιπους αθλητές της Ελληνικής αποστολής, έκανε ένα αφιέρωμα η ιστοσελίδα kidzclub.gr, για όταν ήταν παιδιά.

Διαβάστε  τι γράφει για τον 23χρονο αθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου:

Το βουνό και οι χιονοδρομίες ήταν από την αρχή μια οικογενειακή απόλαυση για τους Αντωνίου που δεν έχαναν Σαββατοκύριακο στο αγαπημένο τους βουνό, το Καρπενήσι.

Αυτό που αγάπησε από τη πρώτη στιγμή ο Γιάννης ήταν ότι ένοιωθε ελευθερία γιατί ήταν κάτι που μπορούσε να κάνει μόνος του. Μετά από 20 χρόνια, με τα τελευταία 6 να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, με διεθνείς συμμετοχές και επιτυχίες, αλλά και με κούραση, ευθύνη και κόπωση αυτό που τον κρατάει ακόμη στο άθλημα που αγαπάει είναι αυτή η πρώτη αίσθηση ελευθερίας : "Είναι η αίσθηση ελευθερίας και αδρεναλίνης που παράγεται που με κάνουν να απολαμβάνω όλες τις στιγμές στο άθλημά μου."

Η Πιονγκ Τσάνγκ είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αν και πρωταγωνιστούσε και 4 χρόνια νωρίτερα για τη πρόκριση στο Σότσι, όπου την έχασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Με πολύ επιμονή και κόπο και παρά την μεγάλη απογοήτευση του παρέμεινε στο προσκήνιο και μάλιστα διεκδίκησε την φετινή του πρόκριση με πολύ σπουδαίες διεθνείς επιτυχίες, τις σπουδαιότερες που έγιναν στην ιστορία του ελληνικού αλπικού σκι.

Αν και είναι άθλημα που μπορεί να κάνει κάποιος από πολύ μικρός, ο Γιάννης προτείνει την ηλικία 6-7 ετών για πρώτη επαφή :" Προφανώς μπορεί κάποιος να ασχοληθεί και νωρίτερα, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα στην ηλικία των 6-7 χρόνων για να έχει καλύτερη επαφή με την εκμάθηση του αθλήματος. "

Όσων αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι :"είναι θέμα προσωπικό αυτό, το πότε δηλαδή θα ξεκινήσει κάποιο παιδί προπονήσεις για αγώνες. Καλύτερα πάντως να το ζητήσει το παιδί από μόνο του παρά να προσπαθήσει να το "σπρώξει" προς τα εκεί ο γονιός."