Ένα δικό μας παιδί στην Ολυμπιάδα της Κορέας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 08:48 Ένα δικό μας παιδί στην Ολυμπιάδα της Κορέας

Ο Λαμιώτης αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννης Αντωνίου στην 4μελη αποστολή της Εθνικής Ελλάδος στην  Πιονγκτσάνγκ.

Από το Βελούχι στις παγωμένες πίστες της Νότιας Κορέας θα βρεθεί 5 με 27 Φεβρουαρίου ο Έλληνας Πρωταθλητής του σκι, Γιάννης Αντωνίου.

Έχοντας κατορθώσει να μπει στην ελίτ του Αλπικού Σκι (Νο 302 στην Παγκόσμια κατάταξη) ο 23χρονος αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου θα διεκδικήσει με τα χρώματα της Ελλάδας, τη διάκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ που ξεκινούν στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στις 15/2 στην υπεργιγαντιαία κατάβαση SG, στις 18/2 στη γιγαντιαία κατάβαση GS και στις 22/2 στην τεχνική κατάβαση SL.

Ο Γιάννης Αντωνίου ζει μεταξύ Καρπενησίου, όπου μένει η οικογένειά του και Θεσσαλονίκης αφού είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ, ωστόσο οι ρίζες του είναι από το Λιανοκλάδι. Είναι γιος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή ποδοσφαίρου, Δημήτρη Αντωνίου και της επίσης Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και παλιάς αθλήτριας του Φιλαθλητικού Λαμίας Βασιλικής Σιούτα.

Έχοντας ξεκινήσει από τα τρία του χρόνια στα χιόνια, κατόρθωσε να διακριθεί στο σκι παίρνοντας μέρος σε δεκάδες διεθνείς αγώνες αποσπώντας σημαντικές νίκες και διακρίσεις. Είναι και αυτός αθλητής του πρωταθλητή Στέργιου Πάππου και είναι αυτή τη στιγμή ο ένας - και ο μικρότερος - εκ των τεσσάρων αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στη μακρινή Νότιο Κορέα.

Οι άλλοι τρεις αθλητές της Εθνικής μας ομάδας είναι η Σοφία Ράλλη, ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου που έχουν και την εμπειρία του Σότσι. Για την πρωταθλήτρια των αλπικών Σοφία Ράλλη μάλιστα, είναι η 3η της Ολυμπιάδα.

Το επίπεδο όμως φέτος της Ελληνικής αποστολής είναι σαφώς υψηλότερο και είναι διάχυτη η αισιοδοξία της Ομοσπονδίας (ΕΟΧΑ) για σημαντικότερες διακρίσεις. Στην Ελληνική αποστολή που θα αναχωρήσει από την Ελλάδα την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και θα επιστρέψει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου από τη Νότια Κορέα, θα μετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης και οι προπονητές Τιμολέων Τσουρέκας (δρόμοι αντοχής) και Στέργιος Πάππος (αλπικά).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση