Μπακογιάννης: «Είναι η δυσκολότερη φωτιά που έχουμε αντιμετωπίσει» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 23:24 Μπακογιάννης: «Είναι η δυσκολότερη φωτιά που έχουμε αντιμετωπίσει» - ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων - Στο μέτωπο της φωτιάς και ο Μπακογιάννης – Όλα τα νεότερα…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 15:23, σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι Ευβοίας.

Η πυρκαγιά, παρά την άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου, της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της. Μέχρι τώρα η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη και η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη.

Και ο Περιφερειάρχης στο μέτωπο της πυρκαγιάς - ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι η δυσκολότερη φωτιά που έχουμε αντιμετωπίσει, η πυροσβεστική δίνει τρομερή μάχη να προστατεύσει τα σπίτια των κατοίκων», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

«Με όλες μας τις δυνάμεις συνδράμουμε την πυροσβεστική. Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στη μάχη. Υπάρχουν σχέδια εκκένωσης που είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε, εάν χρειαστεί. Το πιο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, να προστατεύσουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, βρεθήκαν κοντά στις περιοχές που δοκιμάζονται κηρύσσοντας το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

«Δίνουμε μάχη με τη φωτιά στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια. Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής....», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Μπακογιάννης και οι οδηγίες από τις αρχές έχουν ως εξής:

Το Πυροσβεστικό Σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών καθώς και της μονής Παναγιάς Γοργοεπήκοου.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα, στην 16η χιλιομετρική θέση της Εθνικής οδού Χαλκίδας Αιδηψού στον κόμβο Καστέλα και στη 49η Χιλιομετρική θέση της Εθνικής οδού Χαλκίδας Αιδηψού στον κόμβο Πήλι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος 6 αεροπλάνα, 7 πυροσβεστικά ελικόπτερα και 2 Συντονιστικά του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης πυρκαγιάς πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Δεδομένου της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας του συμβάντος συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων για τη λήψη σχετικών αποφάσεων άμεσης αντιμετώπισης του.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Θυμίζουμε τέλος ότι κι την Δευτέρα ο βαθμός επικινδυνότητας είναι και πάλι στο «4» γι ατην Αττική και την Εύβοια σύμφωνα με το χάρτη της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση