Ο Απ. Γκλέτσος δούλεψε για την Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 09:00 Ο Απ. Γκλέτσος δούλεψε για την Περιφέρεια

Το δίκτυο που έστησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Απόστολος Γκλέτσος και το οποίο χαρακτηρίζει ως μία «παρακαταθήκη για όλους τους πολίτες της Στερεάς».

Το Διεθνές Δίκτυο Πόλεων, με το διακριτικό τίτλο ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ - PARACTION, συστάθηκε επίσημα το Δεκέμβριο του 2016, μετά από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Στυλίδας με στοχευμένες ενέργειές του από την αρχή του ίδιου χρόνου.

Το δίκτυο αποτελεί μία καινοτόμα συνεργατική πρωτοβουλία Δήμων, Περιφερειών, κοινωνικών και παραγωγικών τοπικών φορέων καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα δεδομένα σχεδιασμού και υλοποίησης σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούνται από την Διεθνή και Ευρωπαϊκή εμπειρία.

Στόχοι του δικτύου είναι η αξιοποίηση και η μόχλευση πόρων/κονδυλίων για τις αναγκαίες παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα κοινά ή μεμονωμένα για όλους τους εταίρους, που αφορούν σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, κοινωνικής οικονομίας, έρευνας και κατάρτισης, τουρισμού, αλιείας, μεταποίησης και αγροτικής παραγωγής.  

Στο δίκτυο συμμετέχουν ως εταίροι μέχρι στιγμής με αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων, είκοσι (20) Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, τέσσερα Εμπορικά Επιμελητήρια, τα Τεχνικά και Οικονομικά Επιμελητήρια Στερεάς, το ΤΕΙ Στερεάς και το Κέντρο Τεχνολογίας αυτού, τέσσερις (4) φορείς Κοινωνίας Πολιτών και ένας διακρατικός εταίρος, που είναι Δήμος της Κύπρου.

"Οργώθηκε" η Στερεά Ελλάδα

Το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκαν πάνω από 40 επιτόπιες συναντήσεις και διαβουλεύσεις σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς, προσφέροντας στο δίκτυο τη δυναμική και την ικανότητα να αποτελέσει επικουρικό εργαλείο ανάπτυξης  των ΟΤΑ και των λοιπών συμμετεχόντων φορέων.

Το πιο σημαντικό εγχείρημα στην έναρξη του δικτύου είναι η έκδοση ομόφωνης απόφασης από την κοινή Διυπουργική επιτροπή (Υπουργείου Εσωτερικών και Εξωτερικών) στις 28/11/2016 καταχώρησης αυτού σε διεθνή αναγνωρισμένα δίκτυα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών και νήσων, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου, με άμεση δυνατότητα παραχώρησης στελεχιακού δυναμικού στο κέντρο λήψης αποφάσεων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις Βρυξέλλες για την υλοποίηση των δράσεων του.

Μάλιστα το "παράκτιον"  βραβεύτηκε ως καινοτομία δικτύων πόλεων για χρηματοδότηση επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας στα Ευρωπαϊκά Best City awards 2016.  

Γκλέτσος:  "Δουλειά και συνεργασίες"

«Το δίκτυο "παράκτιον - paraction" είναι ένα δυναμικό και ευέλικτο εργαλείο για όλη την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική κοινωνία με σκοπό την ισχυρή διεκδίκηση έργων, επενδύσεων και συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο. Τώρα πλέον μπορείς να ενταχθείς σε προγράμματα, αποφεύγοντας όλη την γραφειοκρατία στα ελληνικά υπουργεία και να πας κατευθείαν στις Βρυξέλλες. Είναι το δίκτυο που δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από συνέργειες. Απλά χρειάζεται να δουλεύεις, να έχεις ανοιχτούς ορίζοντες και να κάνεις συνεργασίες. Το "παράκτιον" είναι μία παρακαταθήκη για όλους τους πολίτες της Στερεάς. Το "παράκτιον" δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν σκληρά γι αυτό.... », δήλωσε στο LamiaReport ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Γκλέτσος λοιπόν δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει για την Περιφέρεια Στερεάς, αφού έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο.

Μάλιστα την ώρα που τα κομματικά επιτελεία ψάχνουν ποιους θα κατεβάσουν ως υποψήφιους, ο Γκλέτσος έχει έτοιμο ψηφοδέλτιο και στους πέντε νομούς τους οποίους έχει επισκεφθεί πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα, όπως λένε τα στελέχη του, και εκλογικά κέντρα έχει βρει στις περισσότερες πόλεις της Στερεάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση