Μητσοτάκης: «Δεν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο» - Live η συνέντευξη στο Open
Δείτε ζωντανά την συνέντευξη του πρωθυπουργού - «Δεν θα μπω στον πειρασμό να πω πράγματα που δεν θα υλοποιήσω»
Καθαρό μήνυμα ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το φθινόπωρο έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συχνότητα του OPEN, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της μέχρι την εξάντληση της τετραετίας.
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα σενάρια που συνδέουν την αυξημένη κυβερνητική κινητικότητα με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός έργων και μεταρρυθμίσεων δεν καθορίζεται από τον εκλογικό κύκλο.
«Δεν θα γίνουν το φθινόπωρο», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι «μία κυβέρνηση δεν σταματάει το έργο της επειδή μπήκαμε στον τέταρτο χρόνο της θητείας».
Δείτε live την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν πυκνό προγραμματισμό, με έργα που παραδίδονται αλλά και νέες παρεμβάσεις που δρομολογούνται. «Μη βγάζετε συμπεράσματα από μία κινητικότητα που για εμάς δεν είναι ασυνήθιστη», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές του 2023.
Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε απέναντι στην αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες νέων παροχών, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι, σε μία χώρα που έχει πληρώσει ακριβά τις δημοσιονομικές υπερβάσεις και τα μεγάλα χρέη, οι προεκλογικές δεσμεύσεις οφείλουν να είναι κοστολογημένες και εφαρμόσιμες.
Με αφορμή τη συζήτηση για τη 13η σύνταξη, χαρακτήρισε «αστείο» να αμφισβητείται το κόστος της, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Είναι πολύ εύκολο στην παρούσα συγκυρία να λες μέτρα τα οποία γνωρίζεις ότι δεν θα υλοποιήσεις», είπε και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να μπω στον πειρασμό να ανοίξω το πουγκί και να υπόσχομαι πράγματα τα οποία δεν θα υλοποιήσω».
Για τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, επιβεβαίωσε όμως ότι θα υπάρχει και φέτος σημαντικός δημοσιονομικός χώρος.
«Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος είναι κεντρική πολιτική προτεραιότητα», ανέφερε, θέτοντας ως βασικό ερώτημα ποιος μπορεί να παράγει τον πλούτο και τα πλεονάσματα που επιτρέπουν νέες παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας.
Υπενθύμισε ότι την προηγούμενη χρονιά η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει κυρίως τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά, σημειώνοντας ότι οι μισθωτοί είδαν πραγματικές αυξήσεις στα πρώτα εκκαθαριστικά τους.
«Θα μου επιτρέψετε να μην ανοίξω τα χαρτιά μου σε αυτή τη συνέντευξη», είπε για τη φετινή ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει «όχι ευκαταφρόνητος δημοσιονομικός χώρος».
Έστειλε, πάντως, σαφές μήνυμα ότι το σύνολο των διαθέσιμων πόρων θα επιστρέψει στην κοινωνία: «Θα μοιράσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από αυτό το οποίο διαθέτουμε. Η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται επί φαντασιακών προσδοκιών».
Αναφερόμενος ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι η μεσαία τάξη «θυμάται πολύ καλά την εμπειρία της φοροεπιδρομής του 2015».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε, τέλος, επιφυλακτικός απέναντι στις προτάσεις για οριζόντια μείωση του ΦΠΑ, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο το όφελος θα έφθανε τελικά στον καταναλωτή.
«Προτιμώ να στηρίξω στοχευμένα αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε, εκτιμώντας ότι μία οριζόντια μείωση του ΦΠΑ ενδέχεται να απορροφηθεί από την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πάρος: Αυτοκίνητο «μπούκαρε» σε πάρκινγκ ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πούντα – Δείτε βίντεο
Βίντεο η στιγμή που η οδηγός χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και εισβάλλει σε πάρκινγκ ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πάρο
Η Σία Κοσιώνη έκανε πρεμιέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 -Θερμή υποδοχή από τον Νίκο Χατζηνικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)
Πρεμιέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έκανε σήμερα, Δευτέρα 7/9, η Σία Κοσιώνη.
Νέες προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο παρά το πένθος στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για το Phantom
Tουρκικά drones έκαναν, επίσης, τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου
Γνωστός τηλεοπτικός κομμωτής έκλεψε γυαλιά ηλίου και φυλαχτό από μαγαζί στη Μύκονο, τον βρήκαν από τις κάμερες
Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού προχώρησε στην καταγγελία - Ο κομμωτής θα κληθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του ενώπιον της Δικαιοσύνης
Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: Ο 26χρονος Αφγανός έμενε με την οικογένεια από το 2022 – «Τον γνωρίσαμε πέρσι» έλεγαν οι κατηγορούμενοι
Στο σπίτι όπου φέρεται να δολοφονήθηκε το βρέφος ζούσε ο 26χρονος Αφγανός μαζί με την οικογένεια - Η αλλαγή στις καταθέσεις και τα νέα ερωτήματα
Συνελήφθη 33χρονος πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών για μαστροπεία – Εξέδιδε δύο 16χρονες
Ο 33χρονος, κατηγορείται ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο, στρατολόγησε δύο ανήλικα κορίτσια, προγραμματίζοντας συναντήσεις με πελάτες, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος