Τζάκι Τσεν: Ο ποδηλάτης των 4 ηπείρων στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 13:43 Τζάκι Τσεν: Ο ποδηλάτης των 4 ηπείρων στη Λαμία!

Ξεκίνησε από την Αλάσκα το 2015 και υπολογίζει να επιστρέψει σπίτι του στην Ταϊβάν μετά από περίπου 6 χρόνια!

Έναν διαφορετικό επισκέπτη, υποδέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, οι Πυροσβέστες της ΠΥ Λαμίας.

Στην είσοδο της υπηρεσίας τους βρέθηκε ο λεγόμενος και «ποδηλάτης των 4 ηπείρων» κατά κόσμον Τζάκι Τσεν (Jacky Chen) που κάνει το γύρο του κόσμου πάνω σε δύο ρόδες!

Ο Τζάκι είναι από την Ταιβάν και θα κλείσει σε λίγες ημέρες τα 40 του χρόνια.

Έχει σπουδάσει φυσική στο  National Chung Hsing University και πριν από μερικά χρόνια, συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου του 2015, αποφάσισε ξεκινώντας από την Αλάσκα να γυρίσει τον κόσμο για να επιστρέψει στην Τάιπεϊ.

Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε τους σταθμούς του, καθώς και τους επόμενους προορισμούς του.

(Σ. LR.: Στην αναφορά μας για την αναγραφή των Σκοπίων ως Μακεδονία, μας διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει το θέμα και ήταν θέμα των χαρτών που διέθετε. Πως άλλωστε ένας πολίτης μιας χώρας με γείτονες που την ήθελαν για δική τους να μην αναγνωρίζει θέματα εθνοτήτων)

Στην Ελλάδα έτυχε ιδιαίτερης φιλοξενίας σε όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς από όπου πέρασε, προσφέροντάς του και στέγη.

Όταν δεν είναι τόσο τυχερός και σε χώρες που δεν είναι τόσο φιλόξενες, έχει μαζί του σκηνή και ένα μικρό νοικοκυριό που το κουβαλάει στην μπαγκαζιέρα του την οποία σέρνει με το ποδήλατό του.

Στη Λαμία, το πρωί της Πέμπτης που τον συναντήσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον καλωσόρισαν ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής και ο Υποδιοικητής της ΠΥ Λαμίας, Λάμπρος Καλοπήτας, οι οποίοι μάλιστα ενημέρωσαν και τον επόμενο σταθμό στη Λιβαδειά προκειμένου να του προσφέρουν βοήθεια στο ταξίδι του.

Το ταξίδι του στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί πιθανότατα την Παρασκευή στην Αθήνα, από όπου θα συνεχίσει για Αίγυπτο.

Αν όλα πάνε καλά, πράγμα που του το ευχόμαστε ολόψυχα, θα βρεθεί στην πατρίδα του την Ταϊβάν μετά από έξι χρόνια, το 2021 δηλαδή, μέσω Ιαπωνίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση