Ευρυτανία: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν ζαρκάδι πάνω στον δρόμο - Παραλίγο να πετύχουν διερχόμενο οδηγό
Επικίνδυνο περιστατικό λαθροθηρίας στον δρόμο Τόρνου – Προυσού το πρωί της Κυριακής – «Στα πέντε μέτρα μπροστά μου οι σφαίρες, αν χτυπούσαν το αυτοκίνητο θα έπεφτα στον γκρεμό», καταγγέλλει σοκαρισμένος αυτόπτης μάρτυρας στο LamiaReport.
Ένα άκρως επικίνδυνο και εξοργιστικό περιστατικό παράνομης θήρας, που από καθαρή τύχη δεν κατέληξε σε τραγωδία με ανθρώπινο θύμα, εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής (27/9/2026) στην Ευρυτανία.
Ασυνείδητοι λαθροθήρες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν προστατευόμενο ζαρκάδι κυριολεκτικά πάνω στο οδόστρωμα, σε σημείο διέλευσης οχημάτων μεταξύ Τόρνου και Προυσού, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και τη ζωή διερχόμενου πολίτη.
Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 08:45 το πρωί, ώρα κατά την οποία υπάρχει κίνηση στην περιοχή λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας που καταγράφει ο ιστορικός Προυσός.
«Λίγο περισσότερο να έτρεχα, θα βρισκόμουν στην ακτίνα βολής τους»
Ο οδηγός, εμφανώς σοκαρισμένος από το πώς γλίτωσε στο παρά πέντε, περιγράφει στο LamiaReport τα δραματικά δευτερόλεπτα:
«Ευτυχώς που είχα ανοιχτό το παράθυρο, γιατί άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό και πάτησα αμέσως φρένο. Το περιστατικό εξελίχθηκε στα 5 με 6 μέτρα μπροστά μου! Λίγο περισσότερο να έτρεχα, θα βρισκόμουν και εγώ ακριβώς μέσα στην ακτίνα βολής τους.
Στα δεξιά μου υπάρχει μεγάλος γκρεμός. Αν πετύχαιναν είτε εμένα είτε το αυτοκίνητο, το όχημα θα κατέληγε στη χαράδρα και μετά όλοι θα μιλούσαν για κακιά στιγμή, λάθος χειρισμό ή ακόμα και αυτοκτονία!»
Έγιναν «καπνός» μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του
Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι δράστες ήταν παρέα κυνηγών, οι οποίοι αφού έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν άμεσα σε φυγή και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.
Ο αυτόπτης μάρτυρας επιχείρησε να επικοινωνήσει άμεσα με το αρμόδιο Δασαρχείο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία, με αποτέλεσμα να μεταβεί στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, όπου και προχώρησε σε επίσημη καταγγελία για το συμβάν.
«Δυστυχώς το κακό έχει παραγίνει. Γινόμαστε μάρτυρες παράνομου κυνηγιού ζαρκαδιού, το οποίο διεξάγεται ακόμη και μέρα μεσημέρι, δίπλα στον Προυσό και σε δρόμους όπου κινούνται πολίτες και επισκέπτες», σημειώνει αγανακτισμένος ο καταγγέλλων, καταλήγοντας:
«Υπάρχουν νόμοι και σαφή όρια για το κυνήγι. Υπάρχουν θηρεύσιμα είδη, τι τους έφταιξε το ζαρκάδι; Και το σημαντικότερο: οφείλουν να περιορίζονται βαθιά μέσα στο δάσος και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Απολύτως αναληθές»: Η Βιολάντα διαψεύδει κατηγορηματικά τις απολύσεις εργαζομένων λόγω καταθέσεων μετά τη φονική έκρηξη
Στη διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για απόλυση εργαζομένων επειδή κατέθεσαν στις αρμόδιες Αρχές προχώρησε η Βιολάντα.
Thessaly Evros Pass 2026: Τελευταία μέρα για αιτήσεις – Ποιοι θα λάβουν έως 250 ευρώ
Θα εκδοθούν 500 κάρτες των 200 ευρώ για τη Θεσσαλία και 400 κάρτες των 250 ευρώ για τον Έβρο.
Καιρός: Έπεσαν περισσότεροι από 9.000 κεραυνοί την Κυριακή – Αισθητή βελτίωση από σήμερα Δευτέρα
Στην κεντρική Εύβοια «έπεσαν» πάνω από 127 χιλιοστά βροχής
Φθιώτιδα: Λύκοι σκότωσαν κυνηγόσκυλο και τραυμάτισαν σοβαρά ένα ακόμη
Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του Γαρδικίου…
Είχε φτιάξει 203 ψεύτικα προφίλ για να εκδικηθεί τον πρώην της
Είχε κάνει τη ζωή πιλότου της ΠΑ κόλαση…