Λαμία: Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της 7ης ΕΜΑΚ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 12:53 Λαμία: Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της 7ης ΕΜΑΚ

Τη Διοίκηση της 7ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) παρέδωσε σήμερα ο απερχόμενος Διοικητής Πύραρχος Αντώνης Μίχας, στο μέχρι πρότινος υποδιοικητή, Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.

Ο κ. Μίχας αναλαμβάνει Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Εύβοια με έδρα τη Χαλκίδα και σήμερα έκλεισε έναν επιτυχημένο κύκλο τεσσάρων ετών στη συγκεκριμένη Μονάδα. Η συγκίνηση περίσσευε, καθώς όπως είπε και ο ίδιος στους άνδρες του, σε αυτά τα χρόνια έζησαν πολλά γεγονότα «άλλα εύκολα, άλλα δύσκολα και άλλα πολύ δύσκολα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Έκλεισε με ένα μεγάλο ευχαριστώ που έγινε μέλος αυτής της ομάδας και με πολλές ευχές για τη νέα χρονιά.

Αναφερόμενος στο νέο διοικητή εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα συνεχίσει με την ίδια επιτυχία από τη θέση του επικεφαλής. Άλλωστε οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολλά χρόνια με τον κ. Αποστόλου να έχει υπηρετήσει, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά και παλαιότερα στην 7η ΕΜΑΚ από τη θέση του Υποδιοικητή. Ο τελευταίος έδωσε στον κ. Μίχα και μια τιμητική αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στην 7η ΕΜΑΚ.

Στη συνέχεια οι δυο τους απένειμαν στους άνδρες της Μονάδας τα διπλώματα από τη συμμετοχή τους στις σημαντικές εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο.

Τα διπλώματα του κ. Μίχα που συμμετείχε μαζί με τους άνδρες του στην σκληρή εκπαίδευση, απένειμε προσωπικά ο νέος Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός που τίμησε με την παρουσία του την τελετή.

Στον κ. Μίχα οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ πρόσφεραν ένα προσωπικό δώρο για να τους θυμάται, όπως είπαν, καθώς ήταν δίπλα τους «στα δύσκολα και τα εύκολα και πρώτος όπου μας ήθελε το καθήκον. Ήταν ένας από μας», όπως τόνισαν στο χαιρετισμό τους στον απερχόμενο διοικητή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, των κκ Μίχα και Αποστόλου:

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της 7ης ΕΜΑΚ:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση