Στυλίδα: Έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 07:53 Στυλίδα: Έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει

Έφτιαξε και πλαστό πιστοποιητικό για να παραπλανήσει τον ασφαλιστικό φορέα...

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη, σχηματίστηκε από το ΑΤ Στυλίδας σε βάρος Ελληνίδας, που φέρεται να έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει πριν 2,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε δηλώσει από τον Αύγουστο του 2016 ότι η μητέρα της είχε πεθάνει, προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη της από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2018, όταν οι Γερμανοί ζήτησαν αποδεικτικό ότι η ασφαλισμένη τους ζει, η κατηγορούμενη κατάρτισε πλαστό πιστοποιητικό το οποίο και κατέθεσε στον φορέα.

Ωστόσο εντός του 2019 πραγματοποιήθηκε διασταύρωση με τον Ελληνικό Ασφαλιστικό Φορέα (ΕΦΚΑ) και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός ταυτότητας της ασφαλισμένης, αντιστοιχούσε σε γυναίκα που έχει αποβιώσει.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2019, η κατηγορούμενη είχε αποκομίσει παράνομα το χρηματικό ποσό των 16.333,44 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε συντάξεις της θανούσης μητέρας της.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση