Στο πόδι για τον Μπράλο - Αγριεύει μέχρι το πρωί του Σαββάτου ο καιρός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 17:20 Στο πόδι για τον Μπράλο - Αγριεύει μέχρι το πρωί του Σαββάτου ο καιρός

Όλα τα πρόσωπα του καιρού, παρουσιάστηκαν τα τελευταία 24ωρα κατά την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού «Χιόνη» από την Κεντρική Ελλάδα.

Κάτι ανάλογο αναμένεται και το προσεχές 12ωρο σε Φθιώτιδα, βόρεια Βοιωτία, σχεδόν σε όλη την Εύβοια μέχρι τις Σποράδες, με κύριο χαρακτηριστικό το χιόνι πάνω από τα 300 μέτρα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Φθιώτιδας, η μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων για την περιοχή μας αναμένεται στην περιοχή του Μπράλου.

Μηχανήματα υπάρχουν σε επιφυλακή και στη Ράχη Τυμφρηστού, ενώ αντίθετα ο Δομοκός δε φαίνεται να απασχοληθεί από τη νέα κακοκαιρία που θα έχει μικρή διάρκεια και συγκεκριμένα μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Χωρίς να μπορεί να είναι κανείς απολύτως βέβαιος για το πώς «χτυπάει» η κακοκαιρία φαίνεται να κινείται κατά μήκος των ορεινών όγκων της Οίτης, Δυο Βουνών, Γκιώνας και Παρνασσού και μέχρι τη Λοκρίδα και τη βόρεια Βοιωτία και στη συνέχεια απέναντι από το Βόρειο Ευβοϊκό.

Ήδη χιονίζει πάνω από το Προκόπι, ενώ το παρακάτω βίντεο είναι από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας - Rescue Team 312 και την περιπολία της στην περιοχή Θαρούνια Σέτα:

Νωρίτερα αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφία από τις Ράχες όπου είχαμε για λίγο χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 17/02, ενώ πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση