Λαμία: Έβγαλαν ελληνική ταυτότητα σε 25χρονη Αλβανίδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 08:31 Λαμία: Έβγαλαν ελληνική ταυτότητα σε 25χρονη Αλβανίδα

Τους «τσίμπησαν» όταν πήγαν να βγάλουν και διαβατήριο…

Μπροστά σε μια πολύ περίεργη υπόθεση με πολύ… βάθος, βρίσκεται η Ασφάλεια Λαμίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (15/2) συνέλαβαν τρία άτομα, δύο Έλληνες Ρομά έναν άνδρα 52 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, καθώς και μία 25χρονη υπήκοο Αλβανίας, με τις κατηγορίες της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και χρήση αυτής, και κατά περίπτωση, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Η συγκεκριμένη «παρέα» είχε μεταβεί νωρίτερα το πρωί στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας προκειμένου να εκδώσουν (απόπειρα υφαρπαγής) σχετικό Διαβατήριο από τις Ελληνικές Αρχές για την 25χρονη.

Η μεν 36χρονη προσποιούταν τη μητέρα της 25χρονης και ο δε 52χρονος τον παππού αυτής, ενώ προσκόμισαν και σχετικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας της 25χρονης, όπου παρουσιαζόταν ως Ελληνίδα.

Κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης συνέντευξης, η 25χρονη υπέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων σχετικά με την οικογενειακή της κατάσταση, με αποτέλεσμα να προσαχθούν άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη είναι αλλοδαπή υπήκοος και στερούταν παντελώς των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι αρχικά η 36χρονη και ο 52χρονος, το Νοέμβριο του 2002, κατάφεραν να εγγράψουν - ερευνάται πως - στα Δημοτολόγια του Δήμου Λαμιέων γέννηση παιδιού γένους θηλυκού και αγνώστου πατρός, τον Ιούνιο του 1996. Αυτό το πιστοποιητικό χρησιμοποίησαν για να περάσουν την 25χρονη ως κόρη της 36χρονης και να φανεί ως Ελληνίδα.

Έτσι το πρωί της 05-02-2019, προέβησαν για πρώτη φορά στην έκδοση (υφαρπαγή) σχετικού Δελτίου Ταυτότητας στην 25χρονη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων και το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, από όπου έγινε η απαραίτητη ταυτοποίηση των στοιχείων της. Προχώρησαν μάλιστα και σε έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.!

Σε αυτή τη φάση οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο θα ανακληθεί και θα συνεχίσουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει η εμπλοκή τους και σε άλλες ελληνοποιήσεις ή παρόμοιες περιπτώσεις κατάθεσης ψευδών στοιχείων.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση