Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα με πάνω από 100 ληστείες και κλοπές!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 08:31 Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα με πάνω από 100 ληστείες και κλοπές!

Είχαν ρημάξει σπίτια και διερχόμενους οδηγούς σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική....

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η αστυνομία, ως μελών κυκλώματος που διέπραττε ληστείες σε Βοιωτία και Εύβοια. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τουλάχιστον 4 συνεργούς τους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής,  μετά από πολύμηνη έρευνα, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές, σε διαφορές περιοχές της Αττικής αλλά και στους όμορους Νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (20-5-2019) το πρωί σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 31 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην οργάνωση 22χρονου ημεδαπού, ήδη έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, δυνάμει εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης, άλλοι (4) ημεδαποί συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (3) καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή και εξύβριση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα  αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ συρροή, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, του εμπρησμού καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Από την πολύμηνη έρευνα, που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση που αποτελείτο τουλάχιστον από (10) άτομα, δραστηριοποιείτο από τις αρχές του 2018 και διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε διαφόρων ειδών στόχους, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η δράση τους εκτείνετο σε περιοχές της Δυτικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Περιστέρι) και Βορειοανατολικής Αττικής (Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία,  Λυκόβρυση, Καπανδρίτι), του Πειραιά (Νίκαια) , της Βοιωτίας (Θήβα, Σχηματάρι, Οινόη) και της Εύβοιας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κινούμενα βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με κλεμμένα αυτοκίνητα, εντόπιζαν τους "στόχους" τους και αφού κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, μαντήλια και γάντια, πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε οικίες, καταστήματα και οδηγούς οχημάτων, με την απειλή ή χρήση μαχαιριών, κατσαβιδιών και άλλων εργαλείων.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να ασκήσουν στα θύματά τους βία, σε περιπτώσεις που αυτά αντιστέκονταν.

Επιπλέον και προκειμένου να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές, χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών, ενώ προέβαιναν και στον εμπρησμό των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (101) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών και συγκεκριμένα:

  • (24) ληστείες σε βάρος οδηγών πεζών και οδηγών οχημάτων
  • (10) ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων
  • (9) ληστείες σε οικίες
  • (3) ληστείες σε εταιρείες
  • ληστεία σε Σταθμό Διοδίων
  • (38) κλοπές αυτοκινήτων
  • (7) κλοπές από καταστήματα και εταιρείες
  • (7) κλοπές από οχήματα
  • κλοπή από οικία
  • απόπειρα κλοπής από ΑΤΜ με έκρηξη μέσω διοχέτευσης αερίου

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν  στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση