Προσπάθησαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς με το αυτοκίνητο - Πυροβολισμοί και συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 08:45 Προσπάθησαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς με το αυτοκίνητο - Πυροβολισμοί και συλλήψεις

Σκηνές… «φαρ ουέστ» μέσα στην πόλη της Χαλκίδας, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο....

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής (14/7) σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας.

Δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Χαλκίδας εντόπισαν και στάθμευσαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο για το οποίο είχε δοθεί σήμα ότι κινείται επικίνδυνα στους δρόμους της Ευβοϊκής πρωτεύουσας χωρίς να φέρει πινακίδες.

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησίαζαν το όχημα για να ελέγξουν τους επιβάτες του, ο οδηγός του ΙΧΕ έβαλε μπροστά και κινήθηκε εναντίον του ενός, απειλώντας τη ζωή του. Τότε ο αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβόλησε στο ψυγείο του οχήματος καταφέρνοντας να το ακινητοποιήσει και το βασικότερο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια, καθώς οι επιβάτες του οχήματος, δύο τον αριθμό, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί με τον έναν να τα καταφέρνει, ο άλλος όμως που ήταν και ο οδηγός που προσπάθησε να πατήσει με το αμάξι του τον αστυνομικό, εξουδετερώθηκε και δεσμεύθηκε από τους δύο αστυνομικούς.

Πρόκειται για 28χρονο Ρομά, ενώ ο δεύτερος επιβάτης του οχήματος ήταν ο 22χρονος αδερφός του που συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Ναρκωτικά και κλοπιμαία

Τι ήταν εκείνο όμως που παραλίγο να στοιχίσει την υγεία ή ακόμη και τη ζωή δύο ανθρώπων πάνω στο καθήκον; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Ρομά είχαν στο αυτοκίνητό τους ναρκωτικά και συγκεκριμένα ηρωίνη και επιπλέον διαρρηκτικά εργαλεία και ένα χρυσό ρολόι το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένο από ηλικιωμένη γυναίκα πρωινές ώρες της ίδια μέρας.

Επιπλέον το αμάξι κινούνταν χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς είχαν αφαιρεθεί εδώ και αρκετό καιρό λόγω σωρείας τροχονομικών παραβάσεων.

Τη δικογραφία, που περιλαμβάνει απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κλοπή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σχημάτισε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο της ΓΕΠΑΔ Στερεάς για το συγκεκριμένο συμβάν:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθησαν χθες (14-07-2019), αργά το απόγευμα στη Χαλκίδα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και διάπραξης κλοπής από οικία στην ανωτέρω περιοχή.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ενημερώθηκαν και προέβησαν σε αναζητήσεις οχήματος το οποίο κινούταν, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, εντοπίστηκε και οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα, ξεκίνησαν τις διαδικασίες διενέργειας αστυνομικού ελέγχου.

Κατά την προσέγγιση του οχήματος από τους αστυνομικούς, ο 28χρονος οδηγός του επιχείρησε πορεία, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προς το μέρος των αστυνομικών, με σκοπό την αποφυγή του επικείμενου ελέγχου και τη διαφυγή τους.      

Άμεσα ένας από τους δύο αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του ατομικού του οπλισμού, ανέκοψε την πορεία του οχήματος προς το μέρος τους, βάλλοντας μια φορά στα μηχανικά του μέρη.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή και ο 28χρονος συνελήφθη μετά από πεζή καταδίωξη, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη και ο 22χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, διαρρηκτικό εργαλείο τύπου κατσαβίδι, καθώς και χρυσό ρολόι.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι το ανωτέρω ρολόι είναι προϊόν κλοπής (μεταξύ άλλων αντικειμένων), που διαπράχθηκε χθες το πρωί από οικία περιοχής της Χαλκίδας.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος διένυε άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας που έληγε σήμερα (15-07-2019), εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του προαναφερόμενου οχήματος, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 28χρονου, είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο (20-05-2019), από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρήση ζώνης ασφαλείας κ.λ.π.).    

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση