Έβαζαν μικρά παιδιά μέσα στο δρόμο για να ληστέψουν ανυποψίαστους οδηγούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 08:03 Έβαζαν μικρά παιδιά μέσα στο δρόμο για να ληστέψουν ανυποψίαστους οδηγούς

Η αδίστακτη συμμορία των ρομά δεν δίσταζε να ρισκάρει τη ζωή μικρών παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε ως παγίδα, για να ακινητοποιήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα - Άλλες φορές πετούσαν πέτρες στους οδηγούς - Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, μετά από έφοδο της αστυνομίας στο Πυρί Θηβών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν επιτέλους να εξαρθρώσουν τη συμμορία, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των διερχόμενων οδηγών, στην αερογέφυρα της Θήβας κοντά στον καταυλισμό.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει 4 μέλη της σπείρας, ηλικίας 34, 33, 22 και 18 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία 2 ακόμη συνεργών τους, ηλικίας 31 και 14 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, της παράβασης νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Πως δρούσαν

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, Ταξίαρχος Νίκος Γεωργακόπουλος, τα δύο «αρχηγικά μέλη» (34χρονος και 33χρονος), με τη συνδρομή των υπόλοιπων συνεργών τους, «στρατολογούσαν» και χρησιμοποιούσαν ανήλικους ρομά, οι οποίοι δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, υπό την καθοδήγηση αλλά και τη συμμετοχή των μελών της σπείρας, έριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενους οδηγούς, με σκοπό την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και τη κλοπή χρημάτων και μικροαντικειμένων, από το εσωτερικό τους.

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις τουλάχιστον, οι δράστες δεν δίστασαν να τοποθετήσουν μέσα στο δρόμο νήπιο, ή να το πετάξουν πάνω σε διερχόμενο όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, με άμεσο κίνδυνο τραυματισμού είτε των νηπίων, είτε των διερχόμενων οδηγών.

Έκαναν έφοδο στον καταυλισμό

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας έγινε χθες το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών, μετά την δουλειά που είχε προηγηθεί από την Ασφάλεια Θηβών.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, ελέγχθηκαν (215) άτομα και (32) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (78) άτομα, βεβαιώθηκαν (16) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή του 34χρονου, καθώς και δύο (2) κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων για το ένα είχε δηλωθεί η κλοπή του και για το άλλο η απώλειά του στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση