Φθιώτιδα: Τα PZL «έλουσαν» αγρότη – Πέρασαν τη σκόνη για καπνό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 08:36 Φθιώτιδα: Τα PZL «έλουσαν» αγρότη – Πέρασαν τη σκόνη για καπνό

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε λάθος συναγερμό για πυρκαγιά κοντά στη Μενδενίτσα…

Σήκωσε σκόνη με τις εργασίες που έκανε στο χωράφι του και δέχθηκε κάμποσο νερό από τα PZL που σηκώθηκαν μετά από συναγερμό για καπνό ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και τη Μενδενίτσα!

Η παραπάνω ιστορία εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης (20/8) κοντά στο χωριό Καραβίδια Λοκρίδας.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, μία κυρία από τον Άγιο Χαράλαμπο ειδοποίησε ότι βλέπει καπνό στην ανωτέρω περιοχή. ‘Άμεσα δόθηκε σήμα σε ισχυρές δυνάμεις από Άγιο Κωνσταντίνο, Λαμία και Αταλάντη να κινηθούν προς το σημείο, αλλά και στα δύο PZL να επιθεωρήσουν την συγκεκριμένη περιοχή και να κάνουν ρήψη νερού σε περίπτωση που χρειαστεί.

Αν και αρχικά οι πιλότοι δεν είδαν κάτι ύποπτο, η κυρία επέμεινε στο κέντρο ότι βλέπει καπνούς με αποτέλεσμα να γίνει μία προληπτική ρίψη στο σημείο από όπου έβγαινε κάτι σαν καπνός. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η σκόνη από τον «καταστροφέα» που έφερε ο γεωργικός ελκυστήρας για να φτιάξει το χωράφι του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο αγρότης στο LamiaReport, δεν είναι η πρώτη φορά που σκόνη καπνού έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις παλιότερα είχε πάλι δεχθεί ρίψεις από PZL!

«Η ατυχία είναι ότι εκείνη την ώρα είχε σταματήσει ο αέρας και είχε συγκεντρωθεί όλη η σκόνη σε ένα σημείο που ξεγέλασε την κυρία που έπαιρνε συνεχώς την πυροσβεστική και τα αεροπλάνα ενήργησαν. Η ευτυχής συγκυρία είναι ότι μόλις είχα τελειώσει το χωράφι και επιθεωρούσα από την άκρη και έτσι το πολύ νερό δεν ήρθε επάνω μου», μας λέει σχεδόν γελώντας αφού η περιπέτειά του δεν είχε κάποια συνέπεια για την υγεία του.

Ο ίδιος έδειξε κατανόηση για το λάθος, καθώς ακόμη και όταν στο σημείο έφτασε ο επικεφαλής από το πυροσβεστικό κλιμάκιο, η κυρία επέμενε στο Κέντρο ότι βλέπει καπνούς αλλά και φλόγες μπερδεύοντας πιθανότατα τους πυροσβεστικούς φάρους.

«Το σημαντικό είναι ότι πραγματικά η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Μου εξήγησαν ότι μετά και τη μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια υπάρχει αυξημένη ευαισθησία σε κάθε τι που μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για πυρκαγιά ειδικά όταν οι περιοχές είναι υψηλού κινδύνου και ενήργησαν προληπτικά», καταλήγει ο αγρότης με εξαιρετική ψυχραιμία, αλλά και πραγματική κατανόηση έναντι του έργου που επιτελούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από ξηράς και από αέρος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση