«Πλιάτσικο» στο Κοιμητήριο της Δαμάστας από ιερόσυλους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 13:03 «Πλιάτσικο» στο Κοιμητήριο της Δαμάστας από ιερόσυλους

Μήνυση της Δημοτικής Αρχής για τις καταστροφές…

Ιερόσυλοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο Κοιμητήριο της Δαμάστας την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερα μπρούτζινα αντικείμενα τα οποία μπορούν να πουλήσουν.

Είναι γνωστές βέβαια οι ομάδες που λυμαίνονται χωρίς να σέβονται την ιερότητα των συγκεκριμένων χώρων, ωστόσο δρουν τη νύχτα όταν κανείς δεν μπορεί να τους δει.

Τελικός απολογισμός από 41 μνήματα εξαφανισμένα καντήλια ή/και ανθοστήλες και καταστροφές σε πολλά από αυτά για την αποκόλληση των παραπάνω αντικειμένων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Χαλβαντζή.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων για τα Νεκροταφεία Κώστας Κερπινιώτης, προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων τη Δευτέρα (18/11) στην Ασφάλεια Λαμίας, ωστόσο σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι χώροι παραμένουν αφύλακτοι και στη διάθεση των γνωστών παραβατικών ομάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Κερπινιώτη ανάλογες κλοπές σημειώθηκαν και στα κοινοτικά νεκροταφεία της Αγίας Παρασκευής και του Μοσχοχωρίου, ενώ ανάλογες φθορές υπήρξαν και στο νεκροταφείο του συνοικισμού Καλυβίων.

Την ίδια ώρα στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα έφτανε καταγγελία για την επιδρομή ιερόσυλων και στα νεκροταφεία του Μαρτίνου και της Λάρυμνας.

Οι κλέφτες δεν περιορίστηκαν μόνο στην αρπαγή καντηλιών αλλά προχώρησαν και στην καταστροφή μνημάτων, αφαιρώντας ακόμη και προτομή!

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές για την καταστροφή που προκάλεσαν οι θρασύτατοι κλέφτες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση