Λαμία: Έπεσε κι άλλο πρόστιμο για κάπνισμα σε καφετέρια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 18:38 Λαμία: Έπεσε κι άλλο πρόστιμο για κάπνισμα σε καφετέρια

Ακριβά πλήρωσε τον καφέ του ακόμη ένας πελάτης, που «έφαγε» πρόστιμο 100€, ενώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της καφετέριας είναι 500€.

Είναι το δεύτερο πρόστιμο που βεβαιώνεται σε καφετέρια της πόλης μέσα σε λίγες ημέρες, από το μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας και των αστυνομικών του Α.Τ. Λαμίας, που διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όχι μόνο στη Λαμία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Το προηγούμενο πρόστιμο ήταν μετά από συγκεκριμένη καταγγελία, που είχε γίνει στο «100», ωστόσο το σημερινό ήταν στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται σε καφετέριες από τα μεικτά κλιμάκια των παραπάνω υπηρεσιών.

Στον πελάτη που "πιάστηκε στα πράσα" να καπνίζει του επιβλήθηκε πρόστιμο, που ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που δεν είναι πάνω από 100 τμ, είναι 500 ευρώ για την πρώτη φορά.

Το ίδιο πρόστιμο ισχύει για κάθε παραβάτη που καπνίζει εντός χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Αν μάλιστα πιαστεί να καπνίζει σε χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο ανεβαίνει στα 200 ευρώ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες στη Λαμία και σε άλλες περιοχές του νομού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση