Στυλίδα: Οι φλόγες κατέστρεψαν παλιό Αρχοντικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 08:21 Στυλίδα: Οι φλόγες κατέστρεψαν παλιό Αρχοντικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και πιο παλιά νεοκλασικά σπίτια της περιοχής. Πονάει η καρδιά μου να το βλέπω μέσα στις φλόγες... », έλεγε στο LamiaReport κάτοικος της Στυλίδας.

Το σπίτι βρίσκεται δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, πάνω από τις γραμμές και κατοικούν σε αυτό δυο ηλικιωμένα αδέλφια, τα οποία δεν κινδύνεψαν, αφού μόλις το σπίτι πνίγηκε στους καπνούς βγήκαν έξω καλώντας σε βοήθεια.

Το ένα από τα δυο αδέλφια ζει στο ισόγειο και το υπόγειο, ως ρακοσυλλέκτης, όπου πολλές φορές ανάβει κεριά για να ζεσταθεί και ίσως εκεί οφείλεται και η αιτία της πυρκαγιάς. Μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί και τον Φεβρουάριο του 2018 όταν, επίσης από πυρκαγιά, κινδύνεψε η ηλικιωμένη μητέρα τους, η οποία τώρα έχει φύγει από τη ζωή.

Μεγάλη καταστροφή

Λίγο μετά τις 10:00' σήμανε συναγερμός και πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Στυλίδας και της ΒΙΠΕ Λαμίας με επικεφαλης τον Διοικητή Ανδρέα Μωράτη έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Δυστυχώς όμως τα υλικά και τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι βοήθησαν τις φλόγες να επεκταθούν γρήγορα. Μάλιστα ενώ κάποια στιγμή φάνηκε ότι οι ζημιές θα περιοριζόταν στο ισόγειο και το υπόγειο, ξαφνικά η φωτιά αναζωπυρώθηκε και οι φλόγες "αγκάλιασαν" και τον πάνω όροφο του παλιού νεοκλασικού, με αποτέλεσμα το αρχοντικό να παραδοθεί στις φλόγες και να καταστραφεί ολοσχερώς.

«Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και πιο παλιά νεοκλασικά σπίτια της περιοχής. Ντρεπόσουν να μπεις μέσα. Τόσο ωραίο αρχοντικό ήταν. Πονάει η καρδιά μου να το βλέπω μέσα στις φλόγες. Κρίμα... », έλεγε στο LamiaReport κάτοικος της Στυλίδας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση