«Καμπάνα» σε άνδρα στη Χαλκίδα για κάψιμο ξερών χόρτων - Σε πλήρη ισχύ η αντιπυρική περίοδος
Παρά το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού, οι έλεγχοι και οι κυρώσεις της Πυροσβεστικής συνεχίζονται κανονικά.
Νέο διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.250 ευρώ επιβλήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026 στην Εύβοια, στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα για την τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας.
Συγκεκριμένα, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας εντόπισαν άνδρα (Έλληνας υπήκοος) να έχει ανάψει φωτιά σε υπολείμματα φυτικής βλάστησης (ξερά χόρτα και κλαδιά) σε περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, προχωρώντας άμεσα στη βεβαίωση της προβλεπόμενης «καμπάνας».
Οι κανόνες ισχύουν στο ακέραιο μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου
Όπως υπενθυμίζουν οι αρμόδιες αρχές, παρά το γεγονός ότι ο καιρός έχει αποκτήσει πλέον καθαρά φθινοπωρινά χαρακτηριστικά με πτώση της θερμοκρασίας, οι κανόνες είναι κανόνες: η αντιπυρική περίοδος δεν έχει λήξει και παραμένει σε πλήρη ισχύ έως και την 31η Οκτωβρίου.
Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε χρήση υπαίθριας φλόγας, καύση αγροτικών υπολειμμάτων ή θερμή εργασία εξακολουθεί να απαγορεύεται αυστηρά, με τα ανακριτικά κλιμάκια να συνεχίζουν αδιάκοπα τους ελέγχους και την επιβολή βαριών διοικητικών και ποινικών κυρώσεων στους παραβάτες.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Θάνος Πλεύρης ήρθε στις Θερμοπύλες και γύρισε βίντεο για το κλείσιμο της Δομής που έγινε σε λάθος σημείο - Δείτε τι είπε
Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την είδηση του LamiaReport ότι στη Δομή των Θερμοπυλών δεν υπάρχει πλέον κανένας φιλοξενούμενος.
Πρωτοβρόχια και «βουτιά» της θερμοκρασίας στη Φθιώτιδα
Σε Εύβοια και Δυτική Ελλάδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχών…
Φθιώτιδα: Περπατούσε στην εθνική φορτωμένος με χασίς - Ήταν φυγόποινος για περίπτωση ληστείας με εκρηκτικά
Εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης.
Η Περιφέρεια μοιράζει 1.800 μπάλες στα Γυμνάσια & Λύκεια της Στερεάς
Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η δράση αγοράς αθλητικού εξοπλισμού προϋπολογισμού σχεδόν 30.000 ευρώ…
Λαμία: «Μας είπαν ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θα πεθάνει» – Καταγγελία για περιπέτεια ασθενή με θεραπεία πλασμαφαίρεσης
«Μόλις τελείωσαν την πλασμαφαίρεση και πήγαν να τον βάλουν στο καρότσι, τους έμεινε στα χέρια. Έχασε τις αισθήσεις του. Του έκαναν αδρεναλίνη και επανήλθε», λέει η σύζυγος του Λαμιώτη που έμεινε παράλυτος.
Φθιώτιδα: Στη φυλακή 46χρονος που χαστούκισε 10χρονο και τον απείλησε με σουγιά μαζί με τη μητέρα του
Απρόκλητη επίθεση στη μέση του δρόμου, συνελήφθη άμεσα και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή…