Λαμία: Σε ένα μήνα στους δρόμους η Δημοτική Αστυνομία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 08:55 Λαμία: Σε ένα μήνα στους δρόμους η Δημοτική Αστυνομία

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο 150 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς, με την οποία επικυρώνει την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαμιέων Ν. Φθιώτιδας, σχετικά με την δημιουργία Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση περιλαμβάνει τη σύσταση έντεκα (11) νέων οργανικών θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος είχε πει ότι η κατάργησή της στη Λαμία δε είχε τη συναίνεση της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας τη χρησιμότητά της και για ένα σύνολο αρμοδιοτήτων που θα μπορεί να καθορίζει «τα του οίκου της».

Είχε χαρακτηρίσει μάλιστα «επιβεβλημένη τη σύστασή της» ως ελεγκτικό μηχανισμό στο πλαίσιο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου πλέγματος πρωτοβουλιών  τα αποτελέσματα των οποίων οφείλει να προστατεύσει.

Με το «πράσινο φως» από τον ελεγκτή νομιμότητας των ΟΤΑ, ο κ. Καραΐσκος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι σε ένα μήνα από τώρα θα βρίσκεται στους δρόμους, με την επαναφορά των ατόμων που υπηρετούσαν σε αυτή και θα λειτουργεί σε δύο τμήματα το ένα Οργάνωσης και Διοικητικής Μέριμνας και το άλλο Αστυνόμευσης.

Οι 11 θέσεις διακρίνονται σε 3 ΠΕ, 1 ΤΕ και 7 ΔΕ.

Περισσότερα για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση