Βόρειος Ευβοϊκός: Η βόλτα με το σκάφος εξελίχθηκε σε περιπέτεια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 07:55 Βόρειος Ευβοϊκός: Η βόλτα με το σκάφος εξελίχθηκε σε περιπέτεια (φωτογραφία αρχείου)

Ανετράπη και κινδύνευσαν οι πέντε επιβαίνοντες…

Περιπέτεια για πέντε άτομα το βράδυ της Παρασκευής (15/7), όταν ανετράπη το σκάφος στο οποίο επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ αλιευτικού καταφυγίου Δροσιάς και Χτυπονησίου στο Βόρειο Ευβοϊκό.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή περιπολικό σκάφος και όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι το κινδυνεύον σκάφος είχε ανατραπεί και ένα άτομο εκ των επιβαινόντων του βρισκόταν στη θάλασσα, ενώ τέσσερα άτομα είχαν εξέλθει στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Άμεσα τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, επιβιβάστηκαν στο σκάφος “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” και περισυνέλεξαν το άτομο που βρισκόταν στη θάλασσα και στη συνέχεια το μετέφεραν με ασφάλεια στην ξηρά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Ο Κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη για τα αδικήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της έκθεσης ατόμων σε κίνδυνο.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Δροσιάς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση