Έβαλε νερά ταχύπλοο στον Παγασητικό - Κινδύνευσε ένα ακόμη λόγω μηχανικής βλάβης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 12:09 Έβαλε νερά ταχύπλοο στον Παγασητικό - Κινδύνευσε ένα ακόμη λόγω μηχανικής βλάβης

Ο έντονος κυματισμός από την κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε όλη τη χώρα…

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες (4/9) η Λιμενική Αρχή Βόλου, από επιβαίνουσα στο ταχύπλοο “ΑΔΑΜ”, ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή παραλίας σωρού Παγασητικού κόλπου, στη νησίδα “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ”.

Το ταχύπλοο είχε σταματήσει λόγω μηχανικής βλάβης και είχε βάλει νερά εξαιτίας του έντονου κυματισμού.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και το αλιευτικό ΓΡΙ-ΓΡΙ “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”, προς παροχή συνδρομής.

Και οι τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου καλά στην υγεία τους, επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βόλου, ενώ το “ΑΔΑΜ” προσέδεσε με ασφάλεια με την συνδρομή του αλιευτικού.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Και δεύτερο σκάφος σε κίνδυνο

Επίσης, την ίδια περίπου ώρα η Λιμενική Αρχή Βόλου, ενημερώθηκε και για έτερο περιστατικό σκάφους σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή σωρού Παγασητικού κόλπου.

Πρόκειται για το Ι/Δ-Τ/Χ “ΕΛΕΑΝΝΑ” με δύο επιβαίνοντες, που έμεινε εξαιτίας μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, το οποίο εντόπισε το “ΕΛΕΑΝΝΑ” και τους δύο επιβάτες του καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στην πλησιέστερη γλίστρα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο Συντονιστικό του Λιμενικού, κατεγράφησαν τουλάχιστον ακόμη τέσσερα περιστατικά με σκάφη που χρειαζόντουσαν συνδρομή καθώς έμειναν από μηχανή εν μέσω κακοκαιρίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση