Σαλμάν Ρουσντί: «Έχασε το μάτι και το χέρι του από τα βάρβαρα μαχαιρώματα» δήλωσε ο μάνατζέρ του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 19:43 Σαλμάν Ρουσντί: «Έχασε το μάτι και το χέρι του από τα βάρβαρα μαχαιρώματα» δήλωσε ο μάνατζέρ του

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι του και τη χρήση του ενός χεριού του, από την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι τον περασμένο Αύγουστο στις ΗΠΑ από έναν 24χρονο, ο οποίος του προκάλεσε πάνω από 15 τραύματα σε όλο του το σώμα.

Αυτό δήλωσε ο μάνατζερ του συγγραφέα, Άντριου Γουίλι, στην εφημερίδα El Pais. «Έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι… Είχε τρία σοβαρά τραύματα στον λαιμό. Είναι ανάπηρος από το ένα του χέρι διότι έχουν κοπεί τα νεύρα του βραχίονα. Και έχει περί τα 15 τραύματα στον θώρακα και τον κορμό από την επίθεση», δήλωσε.

«Τα τραύματά του ήταν πολύ βαθιά …ήταν μια βάρβαρη επίθεση, αλλά θα ζήσει», πρόσθεσε ο μάνατζερ του Σαλμάν Ρουσντί, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά για την κατάσταση της υγείας του συγγραφέα των Σατανικών Στίχων, χωρίς να διευκρινίζει αν παραμένει στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου, ο Σαλμάν Ρουσντί ετοιμαζόταν να πάρει θέση στο βήμα συμποσίου στη Νέα Υόρκη, όταν ένας άνδρας όρμησε στην σκηνή και τον μαχαίρωσε πάνω από 10 φορές.

Ήταν ο 24χρονος Αμερικανός λιβανικής καταγωγής, Χάντι Ματάρ, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μέιβιλ.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στον δυτικό κόσμο και συνδέθηκε με την φάτουα που εκδόθηκε πριν από 33 χρόνια κατά διαταγή του αγιατολάχ Χαμεϊνί, καταδικάζοντας σε θάνατο τον Σαλμάν Ρούσντι για «βλασφημία» μέσω του βιβλίου του Σατανικοί Στίχοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση