Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 12:55 Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Ομιλία για το Σ/Ν του Υπ. Δικαιοσύνης: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών»

Ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς μίλησε χθες στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο:  «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών»

        Στην ομιλία του επεσήμανε τα εξής :

«….. Με πολιτικό θάρρος και πολιτική ευθύνη η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA διορθώνει τα κακώς κείμενα, αναμορφώνει τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενισχύει την κυβερνοασφάλεια στην κοινωνία και βάζει σε νέες βάσεις την άρση του απορρήτου για εθνικούς και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, με απόλυτο σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

       Θεωρώ ότι, η εθνική ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον  πρέπει να είναι πάνω από το εγώ και την προσωπικότητα του κάθε πολίτη  και η αναβάθμιση της ΕΥΠ που γίνεται μέσα από το νομοσχέδιο, τόσο στην διοίκηση όσο και στην οργάνωσή της, θα εισφέρει τα μέγιστα στην ασφάλεια της πατρίδας.

     Η προστασία και η κυβερνοασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας είναι επίσης μια σύγχρονη πρόκληση στην οποία απαντά το νομοσχέδιο . Η ποινικοποίηση της χρήσης των κακόβουλων λογισμικών κάθε μορφής αποτελεί σημαντική και πρωτότυπη νομοθετική πρωτοβουλία και τέλος οι κανόνες της άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας προσαρμόζονται απόλυτα και ενσωματώνουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ώστε τελικά όλος ο θόρυβος, που η αντιπολίτευση χωρίς στοιχεία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί σε βάρος της Κυβέρνησης, να γίνει μια χρυσή αφορμή για τον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας και την προσαρμογή της πεπαλαιωμένης νομοθεσίας στα σύγχρονα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εποχής….»

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση