Φθιώτιδα: Το πιο κρύο πρωινό του 2023

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 14:58 Φθιώτιδα: Το πιο κρύο πρωινό του 2023

Προ των πυλών μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας…

Το πιο κρύο πρωινό του Ιανουαρίου και της νέας χρονιάς (μέχρι τώρα) ήταν για τη Φθιώτιδα και τα περισσότερα μέρη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αυτό της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου!

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες σε τουλάχιστον 15 περιοχές της Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, αφήνοντας έξω τα χιονοδρομικά κέντρα όπου σημειώθηκε παγετός (κάτω από το μηδέν μέχρι και το μεσημέρι).

Στο Καρπενήσι στη Βουτύρω ο υδράργυρος έπεσε στους -5,8ο C στις 07:50’ το πρωί, ενώ το Σαββατοκύριακο είχε πέσει στους -5,1!

Δε χρειάστηκε όμως 700 μ. υψόμετρο για να δούμε αρνητικές τιμές στη Στερεά Ελλάδα. Δείτε παρακάτω!  

ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ -3

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ -2

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ -1

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ -0.4 °C (στις 07:00’)

ΛΙΒΑΔΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ -5

ΘΗΒΑ (ΝΕΑ ΟΔΟΣ) -3

ΛΙΒΑΔΕΙΑ -2

ΚΩΠΑΙΔΑ -1

ΣΤΕΦΑΝΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ -1

ΤΑΝΑΓΡΑ-ΕΑΒ -1

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΠΟΛΗ) -2

ΜΥΡΙΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ -1

ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ ΦΩΚΙΔΑ -4

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΦΩΚΙΔΑΣ -1

Και στη Λαμία καταγράφηκε η χαμηλότερη μέχρι τώρα θερμοκρασία του 2023 με 4,7 βαθμούς στις 07:10’ το πρωί. Παραμένει η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα η 21η προς 22α Δεκεμβρίου, όταν το θερμόμετρο στις 05:10’ το πρωί στη Φθιωτική πρωτεύουσα είχε δείξει 3,6 βαθμούς.

Επόμενο αρνητικό ρεκόρ θα καθυστερήσει σίγουρα κάποιες ημέρες ακόμη, καθώς σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο από την Τρίτη 17/01 έως την Πέμπτη 19/01. Οι μέγιστες τιμές αναμένεται να ξεπεράσουν κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου, λόγω των νοτίων ανέμων.

Δείτε και ένα βίντεο όπου παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως την Παρασκευή 20/12. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Όπως φαίνεται σε αυτό, η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση