Απέχουν την Πέμπτη οι Δικηγόροι της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 11:36 Απέχουν την Πέμπτη οι Δικηγόροι της Λαμίας

Σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας στις 12:00’ το μεσημέρι…

Απέχουν από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., «ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των  θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη».

Συγχρόνως, ζητούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας:

-Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την  απόδοση των ευθυνών , όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας  προς τα θύματα.

-Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την  ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Επίσης, το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας αποφάσισε ομόφωνα: 

α) σε συνέχεια της από 5/3/2023 απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των  Δικηγορικών Συλλόγων και της από 13/3/2023 απόφασης της Συντονιστικής  Επιτροπής Δ.Σ.Ε, να υποβάλλει δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της  κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία  με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των Πρόεδρων της Συντονιστικής Επιτροπής της  Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην Λάρισα,  λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος (κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων) και 

β)να καλέσει τα μέλη του Δ.Σ.Λ., να συμμετέχουν στην σιωπηρή διαμαρτυρία  έμπροσθεν των δικαστηρίων επί της οδού Καποδιστρίου, την Πέμπτη 16//3/2023  και ώρα 12.00 μ.μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση