Σήμερα η κηδεία του Λαμιώτη γιατρού Δημήτρη Οικονόμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 08:46 Σήμερα η κηδεία του Λαμιώτη γιατρού Δημήτρη Οικονόμου

Ίσως ο μακροβιότερος εν ενεργεία ιατρός στη Λαμία, καθώς υπηρέτησε πιστά μέχρι τα 81 του χρόνια τον όρκο του Ιπποκράτη…

Πένθος στη Λαμία για το θάνατο του Ιατρού - Παθολόγου Δημήτριου Οικονόμου.

Από τα πλέον γνωστά ονόματα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, υπηρέτησε με πίστη τον όρκο του Ιπποκράτη μένοντας κοντά στους ασθενείς του μέχρι τα 81 του χρόνια, καθώς φρόντιζε να είναι πάντα ενημερωμένος για την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, παρακολουθώντας μέχρι αυτή την ηλικία διαρκώς συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες!

Συγχρόνως, είχε αναπτύξει σημαντική κοινωνική, αλλά και συνδικαλιστική δράση, υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης τόσο τον τοπικό όσο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Λίγα λόγια για το Δημήτρη Οικονόμου

Ο Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε το 1933 στη Μελιταία Δομοκού.

Μεγάλωσε στη Λαμία και αποφοίτησε με άριστα από το Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, έλαβε τον τίτλο του ειδικού παθολόγου στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», όπου και εργάστηκε μέχρι το 1969. Το 1965 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα.  Το 1969 επέστρεψε στη γενέτειρα του όπου και άσκησε το ιατρικό λειτούργημα ως ιδιώτης έως το 2014.

Ήταν ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας του οποίου διατέλεσε αντιπρόεδρος επί σειρά ετών, ενώ είχε εκλεγεί επανειλημμένα και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στις δομές κοινωνικής μέριμνας της Λαμίας, τα 2 ορφανοτροφεία και το εκκλησιαστικό γηροκομείο.

Ήταν μέλος της αδελφότητας του «Σωτήρος» και διατέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών του συλλόγου «Μέγας Βασίλειος» της Λαμίας.

Ήταν παντρεμένος με την Αργυρούλα Οικονόμου - Δερβενούλα με την οποία απέκτησαν 3 παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Οικονόμου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας την Τετάρτη 5 Απριλίου στη 1:00’ το μεσημέρι.

*Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να ενισχυθούν οικονομικά το Ορφανοτροφείο Θηλέων και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.

*Καταθέτουμε το σεβασμό μας στον άνθρωπο και ιατρό Δημήτριο Οικονόμου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλειά του στους οικείους του. Καλό Παράδεισο!

Συλλυπητήρια από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου Οικονόμου Δημήτριου .

Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος της Ιατρικής Κοινότητας ,ιδιαίτερα αγαπητός στους ασθενείς του και με συνεχή κοινωνική προσφορά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει τα Θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τους οικείους του .

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 05-04-2023 και ώρα 13:00 στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση