Η Αθανασία Στιβακτή για την υπαγωγή των Ενοριών Μπράλου και Παλαιοχωρίου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 08:04 Η Αθανασία Στιβακτή για την υπαγωγή των Ενοριών Μπράλου και Παλαιοχωρίου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Διαβάστε το μήνυμα της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή, μετά την Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την υπαγωγή των Ενοριών Μπράλου και Παλαιοχωρίου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

«Ιδιαίτερα χαρούμενοι αισθανόμαστε μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την πρόσφατη διήμερη συνεδρίασή της, σχετικά με την μεταβολή των ορίων των Μητροπόλεων Φωκίδος και Φθιώτιδος διά της υπαγωγής των Ενοριών των Κοινοτήτων Μπράλου και Παλαιοχωρίου του Δήμου μας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Τα δύο αγαπημένα μας χωριά, παρότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, επί σειρά ετών υπάγονταν εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος. Πάγιο αίτημα των Προέδρων των εν λόγω Κοινοτήτων, των κατοίκων και των συλλόγων ήταν η εξεύρεση λύσης, ώστε να υπαχθούν και εκκλησιαστικά στη Φθιώτιδα. Μετά από χρόνια απαίτησή τους, προχωρήσαμε από κοινού με τους  τοπικούς Προέδρους κ.κ. Δημήτριο Κάκο και Ηλία Καρμίρη, στην υποβολή σχετικού αιτήματος, το οποίο χάρη στην καθοριστική παρέμβαση του αεικίνητου και χαρισματικού Ποιμενάρχη μας, επιτέλους ικανοποιήθηκε.

Ευχαριστούμε πολύ την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος και κυρίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστο τόσο για την αγαστή και ευλογημένη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο και για τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Θερμές ευχαριστίες, όμως, οφείλουμε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, που μιλάει πάντοτε με έργα. Έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι αφουγκράζεται, με προσοχή και αγάπη, τις ανάγκες όλων μας και φροντίζει να ενεργεί ανάλογα, προκειμένου να κρατά τη Φθιώτιδα ενωμένη από όλες τις απόψεις.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον συντοπίτη μας, κ. Σταύρο Ευθυμίου, που πίστεψε από την πρώτη στιγμή σε αυτό το εγχείρημα και ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών, με σκοπό την επίτευξή του.

Όλα τα χωριά μας τελούν, πλέον, υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ευελπιστούμε η άριστη και γόνιμη συνεργασία μας να συνεχιστεί, διευρυμένη πια αλλά εξίσου καρποφόρα και αποτελεσματική

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση