Προετοιμασίες και στη Φθιώτιδα για την αλλαγή του καιρού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 18:11 Προετοιμασίες και στη Φθιώτιδα για την αλλαγή του καιρού

Ενημέρωση για το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ πραγματοποίησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Ε.Δ.Ε.Κ.), από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Παρασκευή και Σάββατο θα επηρεαστεί και η δυτική Στερεά

Κατόπιν αυτού, με εντολή Αντιπεριφερειάρχη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π. Στ. Ε. καλείται να θέσει το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει σε υψηλή ετοιμότητα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας και τα μνημόνια ενεργειών για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων που ενδεχομένως να προκύψουν σε δίκτυα υποδομών μας ειδικότερα σε επιβαρυμένες περιοχές σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια μας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Φθιώτιδας να προβεί, κατά την κρίση της, σε περαιτέρω εξειδικευμένη ενημέρωση των αγροτών, κτηνοτρόφων κ.λπ.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτδας να προωθήσει σχετικό δελτίο τύπου στα ΜΜΕ της χωρικής του αρμοδιότητας προς ενημέρωση των πολιτών,  να ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσουν τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, να προβούν σε ενέργειες περαιτέρω ενημέρωσης και πρόληψης και άμεσων επεμβάσεων σε υποδομές αρμοδιότητάς τους  και να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας σύμφωνα με το σχεδιασμό τους. Επίσης θα ενημερωθούν οι Δήμοι δια των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή ετοιμότητα, και να λάβουν τα μέτρα σύμφωνα με το σχεδιασμό τους και τις αρμοδιότητές τους, όπως ορίζονται στο εγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2».

Ειδικότερα οι Δήμοι δια των Προέδρων των Τ.Κ. να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ),  καθώς και άλλους για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους. Επίσης οι Δήμοι που αναμένεται να επηρεαστούν να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτηθεί και τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού ή πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση