Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 14:08 Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Εξώδικη δήλωση-πρόσκληση με κοινοποίηση και στον Πρωθυπουργό…

Σε κατάληψη των γραφείων της ειδικής διαχείρισης στο Μαρούσι, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (12/4) εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αναρτώντας κι ένα γιγαντιαίο πανό με το μήνυμά τους για το κλείσιμο της νικελοβιομηχανίας.

«Έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε», διαμηνύουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι απέστειλαν και εξώδικη δήλωση-πρόσκληση-διαμαρτυρία προς την εταιρία, τη ΔΥΠΑ και τους αρμόδιους υπουργούς με κοινοποίηση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τον τελευταίο μάλιστα ζητούν άμεσα συνάντηση καθώς όπως αναφέρουν πιστεύουν ότι δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης για αυτό και δε σταματά «το οικονομικό, επιχειρησιακό, κοινωνικό έγκλημα» Και προσθέτουν: «Για αυτή μας την αμφιβολία αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας με την επιδίωξη από την πλευρά μας να σας ενημερώσουμε, να καταθέσουμε στοιχεία, να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την ανάπτυξη της, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας της χώρας».

Επόμενες κινήσεις των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:

  1. 12/4/24 Παρασκευή 20.00 μμ πλατεία Ακραιφνίου Λαϊκή συγκέντρωση.
  2. 13/4/24 Σάββατο 10.00 πμ περιοδεία στην πόλη της Λαμίας και συνέντευξη τύπου στις 11.30 στην πλατεία Ελευθερίας.
  3. 13/4/24 Σάββατο 19.00 μμ πλατεία Κοκκίνου Λαϊκή συγκέντρωση.
  4. Δευτέρα 15/4/24 πρωί - απόγευμα αυτοκινητοπορεία στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο.
  5. Τρίτη 16/4/24 πρωί απόγευμα αυτοκινητοπορεία στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο.
  6. Τρίτη 16/4/2024 στις 12.30 μμ στα γραφεία της ΔΥΠΑ στον Άλιμο Αττικής (Εθνικής Αντιστάσεως 8).

Και στις 17/4/24 Τετάρτη στις 12.30 μμ παραλία Λάρυμνας απεργία, απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση